Мамуду Гасама, младият малиец, който спаси дете в събота в

...
Мамуду Гасама, младият малиец, който спаси дете в събота в
Коментари Харесай

Макрон награди с френско гражданство мигрант, спасил дете

Мамуду Гасама, младият малиец, който избави дете в събота в Париж, ще получи френско поданство и работа в пожарната работа. Това сподели президентът Еманюел Макрон на среща с героя в Елисейския замък, съобщи Франс прес.
" Всички документи ще бъдат уредени ", увери президентът, разговаряйки с малийския преселник.
По-рано кметицата на Париж Ан Идалго похвали героизма на преселник от Мали, качил се по фасадата на четириетажна постройка във френската столица, с цел да избави дете, висящо от тераса. Идалго сподели, че градът ще поддържа устрема на малиеца да се засели във Франция.
" Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, избавила живота на дете ", съобщи тя в Туитър, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, с цел да му благодари.

Видеозаписът, показващ по какъв начин Гасама се изкатерва бързо, с цел да стигне до детето, доби голяма известност в обществените мрежи, а 22-годишният малиец беше разгласен от хората за същински " човек паяк ".
Идалго сподели, че Гасама ѝ споделил, че дошъл от Мали преди няколко месеца и желал да остане във Франция.
" Отговорих, че тази героична постъпка е образец за всички жители и че град Париж явно ще прояви предпочитание да го поддържа в напъните му да се откри във Франция ", съобщи тя.
В. " Паризиен " заяви, че Гасама вървял в региона, когато видял събрали се хора пред постройката, и се втурнал да се катери. " Направих го, тъй като беше дете. Покатерих се... Слава Богу го спасих ", споделил той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР