Мами ли някой с името на световноизвестната марка Amazon в

...
Мами ли някой с името на световноизвестната марка Amazon в
Коментари Харесай

Подлъгват ли ни с името на Amazon да даваме пари за боклуци през Facebook?

Мами ли някой с името на световноизвестната марка Amazon в България? Въпросът става изключително настоящ поради съществуването на Фейсбук страница с името Amazon Bulgaria Giveaway, която безусловно до през вчерашния ден публикуваше апетитни реклами за Amazon.com кутия.
Офертата е следната: " Знаете ли, че във всички наши хранилища има толкоз телефони, дронове, скутери, преносими компютри и Playstation 4, задоволителни, с цел да може всеки 1 българин да получи най-малко по 1 или 2 от тях? Поръчай 1, 2 или 3 кутии! Всеки взел 2 кутии получава 3-та БЕЗПЛАТНО! В нашите кутии ще намерите PlayStation 4, Дрон DJI Phantom 4Pro, Beats by Dre слушалки, Apple Watch, електрически скутер, Лаптоп, домашно кино, ATV, Samsung Note 9, S10S10+; iPhone XSXS MAX; Huawei P30, аксесоари за Apple или други или Xiaomi mi *ВАЖНО: Големи награди (например ATV, домашно кино) се доставят ДОПЪЛНИТЕЛНО за наша сметка ".
Рекламата е съпроводена със съответната хубава, цветна картинка и конкретизиране, че цената на една кутия е 60 лв.. И постоянната " маркетингова " дъвка – купи 2 кутии, получи третата гратис.

Всъщност, услугата Giveaway на Amazon въобще не допуска такова държание. Това съставлява процедура да се раздават награди при присъединяване в игри, като Amazon Giveaway обезпечава платформа за развиване на подобен вид услуга от бизнесмени и търговци, искащи да привлекат посредством маркетинг вид " игра с премия " клиенти за своя артикул. Amazon пък дава гаранция, че всичко е достоверно – само че това не става през Фейсбук страница като Amazon Bulgaria Giveaway. Предлаганото от Amazon Bulgaria Giveaway в действителност прилича практиката " Mystery box " – да купиш нещо на сляпо за избрана цена и да разчиташ, че стоката може да се окаже надалеч по-скъпа и скъпа, в сравнение с дадените пари – само че може и да не стане.
А недоволства от ужилване към този момент има. Във форума на bgmama излиза предизвестие от жена, която си е поръчала и платила 129 лв. три кутии, единствено че вместо някои от описаните в рекламата артикули, се сдобила с... usb кабел на iPhone и две зарядни устройства, които не работят. Съответно дамата споделя, че противоположна връзка от стоящите зад Amazon Bulgaria Giveaway няма, а потърпевшата е уведомила Комисията за отбрана на потребителите, пратила е и сигнали до прокуратурата и Amazon, като търси и други потърпевши, с цел да се включат в групова тъжба.
Друг индиректен симптом, че нещата не са както би трябвало, отвън недоволството, е, че опцията да контактуваш с поддържащите Фейсбук страницата през персонални известия към този момент е затворена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР