Малцина са онези, които все още не са чували за

...
Малцина са онези, които все още не са чували за
Коментари Харесай

Fortnite, Ричард Тейлър Блевинс Ninja и как се печелят 10 милиона долара през 2018 г.

Малцина са тези, които към момента не са чували за компютърната игра Fortnite. Творението на компанията Epic Games се появи едвам преди година и половина, само че за рекордно време съумя да донесе милиарди на основателите си и притегли милиони геймъри.

Най-известният измежду тях несъмнено е Ричард Тайлър Блевинс, по-известен като Ninja.

Ричард e на 27 години и има близо 13 милиона почитатели в платформата Twitch, и над 20 милиона клиента в YouTube канала си, които дават благо и драго, с цел да го гледат по какъв начин играе Fortnite.

Младокът е толкоз известен, че в един от гейм стриймовете си онлайн през миналата година съумя да притегли невероятните 667 000 гледащи в действително време консуматори.

Цялата тази популярност му е донесла съвсем 10 милиона $ през 2018 година, оповестява Fortune, а ето и от кое място са пристигнали множеството пари.

Около 40 000 от почитателите на Ninja в Twitch са толкоз запалени по самия него и по Fortnite, че заплащат месечен абонамент сред 5 и 25 $, с цел да го гледат до момента в който играе. На това му споделяме добър месечен приход.

В същото време Ричард получава пари и от YouTube за всяка реклама, която излиза по време на негово видео. Някои от видеата му са гледани над 30 милиона пъти, само че няма по какъв начин да знаем тъкмо какъв брой е получавал от всяка реклама.

Като спомагателен приход, Ninja печели от контракти със Samsung, Uber и Red Bull.

Истината е, че Ричард е хвърлил много труд, с цел да се намира в сегашната си позиция. Само през 2018 година Ninja е прекарал над 4000 часа, играейки Fortnite. Лесно е да пресметнем, че работното време на геймъра надвишава 15 часа дневно, в случай че приемем, че работната му седмица е формирана от пет дни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР