Малцина са доволни от фигурата си. Една от най-честите проблемни

...
Малцина са доволни от фигурата си. Една от най-честите проблемни
Коментари Харесай

5 типа корем – как да се отървете от тлъстините

Малцина са удовлетворени от фигурата си. Една от най-честите проблематични зони е коремът – както при мъжете, по този начин и при дамите. Повечето го намират за пълен, страдат от „ избавителни пояси “ или отичане.

Дебел стомах с пълен стомах не си наподобяват. Колкото разнообразни са аргументите за паласките, толкоз разнообразни са и методите за битка с тях. Затова преди да пристъпите към диетата за намаляване, би трябвало да се запитате за кой вид стомах в действителност става дума при вас. Защото точно от това зависи да се отървете сполучливото от тлъстините.

Ето кои са 5-те най-често срещани видове стомах и методите за справяне с казуса:

1. Смъкнат стомах

Към този тип са предразположени най-много дамите. Но повода не е липса на придвижване, тъй като увисналото коремче на другояче слабата фигура нормално се образува в резултат на неправилни тренировки, натоварваща работа или носене на бебето в кенгуру. Понякога е отговорна и еднообразната диета – потреблението на бързи храни и нездравословни лакомства бързо може да трансфорат дребното коремче в „ избавителен пояс “.

Решението:

Избягвайте клякането при физически извършения, тъй като то прави корема да изпъква още повече. Вместо това правете лицеви опори, които натоварват отмерено всички мускулни групи. Хранете се вярно, като наблягате на пресните плодове и зеленчуци и пълнозърнестите артикули.

2. „ Спасителен пояс “

Този вид се характеризира с два пояса от тлъстини, които се образуват под и над талията. Хората с подобен стомах най-често упражняват седяща работа и въобще водят затънал метод на живот. При хранене натъртват на въглехидратите и сладкишите. Тъй като след 30-годишна възраст обмяната на веществата се забавя, омразните „ избавителни пояси “ автоматизирано порастват, в случай че сте привикнали и обичате да похапвате пица, шоколад и други сходни.

Решението:

Срещу паласките оказват помощ най-вече физическите извършения. Идеални са спортовете за устойчивост, които задействат изгарянето на мазнините. Освен това хората с този вид стомах би трябвало да се въздържат от сладки и мазни храни, както и от използването на алкохол.  

3. Подут стомах

Сутрин коремът ви е плосък, а с течение на деня се подува. Тогава евентуално страдате от метеоризъм. Това е освен изнервящо, само че поради натрупалия се въздух в корема може да е съпроводено и с болки. Често отговорни за това положение са стресът или непоносимостта към избрани храни. Газираните питиета също могат да причинят отичане на корема при някои хора.

Решението:

Разберете кой е врагът, като се тествате за хранителна назадничавост. Когато знаете какво не понасяте, може да нагодите хранителния си режим според от това. Добре е също да се въздържате от кафе, аламинути и люти ястия. Хранете се постепенно и дъвчете грижливо храната. Така ще подобрите храносмилането. За да се предотврати насъбирането на въздух, оказват помощ също разходките и спортът.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР