Малта отправи критики към препоръката на Европейската комисия еврофинансирането да

...
Малта отправи критики към препоръката на Европейската комисия еврофинансирането да
Коментари Харесай

Малта е против искането на Брюксел еврофондовете да се обвържат с нови условия

Малта насочи рецензии към рекомендацията на Европейската комисия еврофинансирането да бъде обвързано с нови условия, като съобщи, че това може да навреди на икономическия напредък на страните членки.

По време на Съвета по общи въпроси тази седмица, който бе отдаден на кохезионната политика, парламентарният секретар по еврофондовете Арон Фаруджия сподели пред европейските си сътрудници, че Малта не поддържа метода да се прибавят нови условия за отпущането на еврофондове. Според него това би нараснало административната тежест в ръководството на фондовете и би задушило настоящия стопански напредък, който се регистрира в някои страни членки.

В коментар за MaltaToday Фаруджия сподели, че страната му не е съгласна с налагането на нови условия, като да вземем за пример настояването на Франция да се включи използването на европейския дирек за обществените права като изискване. Причината е, че по думите му Малта се нуждае от избрана степен на еластичност поради своята " географска накърнимост ".

По време на срещата той разяснява, че страните членки не могат да рискуват да се отдалечат от договорите и от главните цели на кохезионната политика, известна още като политика за доближаване. Той сподели, че задачите й отиват оттатък икономическите аспекти или използването на промени и че в сърцето й би трябвало да остане намаляването на неравенствата сред другите райони, изключително когато неподходящото им състояние е резултат от характерни географски характерности или специфики на територията.

Миналата година Европейската комисия предложи нов механизъм за отбрана на бюджета на Европейски Съюз от финансови опасности, свързани с всеобщи недостатъци в използването на правилата на правовата страна в страните членки. Предложените нови принадлежности ще разрешат на съюза да спре, понижи или ограничи достъпа до финансиране от Европейски Съюз по метод, който е симетричен на естеството, тежестта и обсега на слабостите в използването на правилата на правовата страна.

Европейският парламент също поддържа отбраната на върховенството на закона посредством прекъсване на евросредства, само че страните членки към момента не са дали своето утвърждение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР