Мълния падна в непосредствена близост до млад мъж в София

...
Мълния падна в непосредствена близост до млад мъж в София
Коментари Харесай

Мълния удари мъж в София

Мълния падна в непосредствена непосредственост до млад мъж в София в 18:53 часа в региона на бензиностанцията в кв. " Младост " 1.

Мъжът е на 30 години, откаран е в болница " Св. Анна ", оповестиха от " Спешна помощ ".

Междувременно светофар се възпламени в региона на Централни хали. Според свидетел оборудването е било ударено от гръмотевица.

Движението на трамваи в региона е спряно.

Национален институт по метеорология и хидрология заяви, че 45 литра дъжд на кв.м са паднали в " Младост " в София, 40 мм градушка в Априлци.

" В централната метеорологична станция на " Младост " 1 е измереното количество от 45 литра на кв.м за час и половина, размерът на градовото зърно е 20 мм ", съобщи Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология в ефира на " Директно ".

Тя добави, че и в Априлци се е изсипал мощен дъжд - 30 литра на кв.м, градовите зърна са били 4 см.

" В София в един регион за час може да се доближи такова доста количество, а в Южния парк да вземем за пример са паднали 11 литра на кв.м. ", добави Стойчева.

Прогнозата на метеоролозите е, че в Западна България ще има местни превалявания, до към 50 мм, довечера и през идващото денонощие.

" В западната и централна част от страната е разгласен жълт код, който значи, че в обособени региони, локално ще има такива превалявания. Потокът се движи от югозапад на североизток. Валежите няма да доближат Източна България с подобен интензитет, няма упования за градушки. Възможни са по-интензивни превалявания в региона на Велико Търново, Разград ", сподели още.

Събота и неделя ще има стабилизиране над по-голямата част от страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР