Малкото отворени плажове в Пазарджишко се напълниха с посетители вчера

...
Малкото отворени плажове в Пазарджишко се напълниха с посетители вчера
Коментари Харесай

Топлото време провокира първите мераклии за плаж в Пазарджиш...

Малкото отворени плажове в Пазарджишко се изпълниха с гости през вчерашния ден и през днешния ден поради топлото и слънчево време, сподели инспекция на " Марица ".

Вчера температурата на доста места в региона стигна 33-34 градуса, а през днешния ден се чакат аналогични температури макар лекия вятър.

Желаещи да намерят хладина в жегата са от целия възрастов диапазон.

Най-популярното и близо до Пазарджик място за къпане е това на минерален плаж „ Варвара”. Той е и единствения отворен в 20 км. отдалеченост от регионалния център.



Плажът на Варвара разполага с 6 разнообразни по мярка минерални басейна

Към края на май месец и при започване на юни по традиция работа стартират и къпалните на ханче „ Луда Яна”, „ Фазанарията”, в Добра вода, Паталеница и Дебръщица.

Заради провесен правосъден спор и през това лято градските плажове в Пазарджик и Белово няма да работят.

Във Велинград все още гости одобряват единствено басейните към някои от хотелите, до момента в който градските такива изчакват трайно и устойчиво слънчево време.

От събота порти отвори и плаж " Банчето " край Стрелча, до момента в който градската къпалня на стрелчани към момента не работи.



Не малко са и феновете на язовирите, както и речните плажове.

Приемът на течности и най-много вода може да помогне, само че лекарите предлагат да се носи и шапка, защото вероятността от топлинен удар е напълно действителна. Задължително е и използването на смазки предпазващи кожата от слънчево изгаряне, в случай че сте на плажа или се движите навън в планината, заръчат лекарите.

Според медиците хората, с високо кръвно налягане и на възраст над шестдесет години, е най-добре да не напущат жилищата си в часовия пояс от 11 до 18 ч.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР