Малкото количество светлина, което се осигурява от по-малкия ден през

...
Малкото количество светлина, което се осигурява от по-малкия ден през
Коментари Харесай

Поливайте цветята с жива вода и мигновено ще забележите промяната!

Малкото количество светлина, което се обезпечава от по-малкия ден през зимните месеци, мрачното време и студа, съставлява голям стрес за цветята, които сте наредили на перваза на домашния си прозорец. Дори да се намират на „ южната страна “ в жилището, няма по какъв начин да се компенсира този дефицит.

Ако прибавим и кислородния апетит, на който стайните растения са изложени в допълнение, поради рядкото отваряне на прозореца за проветряване, се оказва, че за цветята ви това е по-скоро страдалчество.  В множеството домове през зимата затваряме компактно порти и прозорци, с цел да не прониква студа до момента в който отопляваме. Хората не обичат да са изложени на течение и мраз в сезона на настинките и грипа.  Парното или климатикът вършат застоялия въздух в помещението още по-сух.

Като разследване на това, фотосинтезата на растенията се забавя доста, а това в допълнение усложнява обстановката. Това състояние не е положително за растежа на цветята, тяхното общо положение и изключително на техния разцвет.

За наша наслада, има излаз от този проблем, а точно елементарната кислородна вода или т.нар водороден прекис. Тя е отличен асистент за първа помощ в тази обстановка.

Кислородната вода съдържа два детайла, изключително нужни за растенията – водород и О2. Тя е потребна освен за хората при стерилизация, само че и оказва помощ да се предпазят  саксийните растения от разнообразни заболявания и вредители.

Ще повреди ли по някакъв метод кислородната вода цветята?

През зимата можете да употребявате разтвор на кислородна вода с доста вода. Той е изцяло безвреден и може единствено да помогне. Ако се объркат и се вдигне инцидентно % на кислородната вода, това няма да навреди на цветята по никакъв метод.

Този разтвор се ползва и при поливане на разсада. Експертите го назовават жива вода и всеки може самичък да си го подготви доста елементарно вкъщи

Как да го извършите?

Вместо водата, която нормално слагате в съда, с който поливате растенията,  пригответе следния разтвор: за два литра вода ви трябват 4 с. л. 3 % разтвор на кислородна вода. Такъв можете да си купите във всяка аптека или дрогерия. 

Поливайте доста деликатно. Добре е да го вършиме със  спринцовка или специфичен съд за поливане с тъничък чучур. Ако разтворът се налее внезапно, той ще отстрани огромна част от пръстта и бързо ще стигне до корените.

Какво се чака?

Още през първата седмица от поливането с жива вода ще се види позитивния резултат. Растенията ще са доста по-силни и осезаемо по-здрави. След това листата и стволовете очевидно ще станат по-сочни и по-зелени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР