Малко вероятно е неваксинираните хора, заразени с варианта Омикрон да

...
Малко вероятно е неваксинираните хора, заразени с варианта Омикрон да
Коментари Харесай

Изследване: заразяване с Омикрон не дава силна защита срещу други варианти

Малко евентуално е неимунизираните хора, инфектирани с разновидността Омикрон да развият имунен отговор, задоволителен, с цел да ги отбрани от други разновидности на вируса, заяви Ройтерс, като цитира резултати от проучване, осведоми Българска телеграфна агенция.

За разлика от антителата, получени след имунизация или след заразяване с други разновидности на SARS-CoV-2, антителата след Омикрон BA.1 и BA.2 не обезвреждат другите версии на вируса, открили учени при разбор на кръвни проби.

Хората, инфектирани с Омикрон след три дози от иРНК ваксини, имат високи равнища на обезвреждащи антитела против двете разновидности на Омикрон, въпреки успеваемостта им да е по-ниска против по-ранните разновидности на SARS-CoV-2, сочат резултатите от проучването, оповестени преди самостоятелна оценка от " Рисърч скуеър ".

Сред хората, чиито имунни системи не са готови да разпознаят вируса посредством имунизация или предходна зараза, антителата след болест с Омикрон " са доста характерни във връзка с съответния вид на Омикрон, само че не регистрирахме съвсем никакви обезвреждащи антитела против други разновидности на новия ковид, разнообразни от Омикрон ", изясняват Карин Стясни и Юдит Аберле от Медицинския университет във Виена, Австрия.

Антителата след зараза с разновидността BA.2 на Омикрон е минимум евентуално да пазят от зараза с друга вариация на ковид, прибавят те.

Изследването " акцентира значимостта от бустерни дози за имунна отбрана ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР