Малко вероятно е американската компания JohnsonJohnson да успее да изпълни

...
Малко вероятно е американската компания JohnsonJohnson да успее да изпълни
Коментари Харесай

Johnson&Johnson едва ли ще изпълни плана за доставка на ваксини в ЕС през второто тримесечие

Малко евентуално е американската компания JohnsonJohnson да успее да извърши проекта си за доставка на си против COVID-19 за страните от Европейския съюз през второто тримесечие на годината заради обстоятелството, че бе неразрешена използването на към 17 милиона дози от съображения за сигурност. Това оповестява Reuters, базирайки се на представител на Европейската комисия.

„ След като тези партиди не бъдат пуснати (на европейския пазар), се чака компанията да не може да достави 55 милиона дози до края на това тримесечие “, разясни източникът от Европейска комисия. Към днешна дата компанията е доставила към 12 милиона дози на страните от Европейски Съюз.
 Еврокомисар Стела Кириакиду ще се срещне с министър Стойчо Кацаров Еврокомисар Стела Кириакиду ще се срещне с министър Стойчо Кацаров
Утре, 17 юни, европейският комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду ще бъде на посещаване в Б...

Johnson&Johnson, според контракт, подписан с Европейската комисия през есента на 2020 година, се ангажира да достави 55 милиона дози ваксина за Европейски Съюз през второто тримесечие на 2021 година. Европейски Съюз слага необикновен акцент върху този препарат, защото постанова потреблението единствено на една доза вместо общоприетите две, което доста опростява логистиката и може да форсира процеса на имунизация в страните от Европейски Съюз. По-рано Johnson&Johnson стопираха доставката на своя препарат в Европейски Съюз заради риск от тромбоза при имунизирани хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР