Малко туристи се вглеждат в Мона Лиза или се скитат

...
Малко туристи се вглеждат в Мона Лиза или се скитат
Коментари Харесай

Мрачни дни за туризма в Париж

Малко туристи се вглеждат в Мона Лиза или се скитат по улиците на това лято, погубвайки очакванията, че топ туристическата дестинация ще види по-светли дни след опустяването предходната година, обвързвано с пандемията, предава Агенция Франс Прес.

Градът на светлината е бил посетен от сред 3,6 милиона и 4,7 милиона гости сред юни и август, спрямо 10 милиона през 2019 година, преди да се появи и да унищожи интернационалните пътувания, сочат данни на туристическия офис.

Само 2,6 милиона туристи са посетили Париж предходната година.
 Париж на протест против противоепидемичните ограничения Париж на протест против противоепидемичните ограничения
Масови митинги протичат в Париж против блокирането поради ковид, наложителните имунизации и други ограничавания в пандемията. Мно...

„ Тъй като клиентите отдалеко не идват, въздействието е доста “, сподели Дидие Арино, шеф на туристическата компания Protourisme, пред AФП.

преди летния сезон, като сложи страните в алена, оранжева и зелена система за шифроване на цветовете, която дефинира дали посетителите би трябвало да създадат тест за COVID-19 преди идването си, имат безапелационни аргументи да посетят или да бъдат сложени под карантина.

Музеите и други културни заведения бяха отворени още веднъж след дълго затваряне, макар че посетителите би трябвало да покажат доказателство за имунизация или негативни проби. Но броят на посетителите в Париж към момента е разочароващ. Арино сподели, че процентът на претовареност в хотели в Париж е по -лош, в сравнение с другаде във Франция, като приходите са намалели с 60 %.

Ромен Жуо, общоприет шеф на 4 Roues Sous 1 Parapluie, компания, която предлага визити с екскурзовод с типичен френски автомобил в столицата, сподели, че е имал единствено 120 клиенти това лято спрямо 360 през 2019 година Повечето от клиентите му са от Съединени американски щати и Австралия. „ Опитваме се да притеглим малко повече френски клиенти, само че казусът ни е, че междинната ни цена (150 евро) е малко висока “, сподели той и означи, че французите нормално харчат по-малко от чужденците.
 Париж връща висшата мода на подиума Париж връща висшата мода на подиума
Френските фешън къщи се завръщат на стилния подиум през днешния ден за Седмицата на мъжката мода в Париж, откакто повече от година рецесия остави ня...

също са потърпевши от отсъствието на туристи, като интензивността е спаднала с повече от 80 % в района Ил дьо Франс, който включва и Париж, съгласно асоциацията на гидовете FNGIC.

„ Париж е огледало на огромните европейски столици “, споделя Арино. " Всички те имат проблеми и колкото повече зависят от задгранични клиенти, толкоз по-трудно е. " На река Сена, туристическата компания за лодки Vedettes de Paris е отбелязала спад на оборота с 50 % спрямо 2019 година Френските клиенти са съставлявали на половина броя на пътниците; те съставляват 65 % тази година. Компанията се приспособява, като добави „ аперитив круиз “ и конфигурира зона за игра на петанк на дока си. „ Научихме се да преоткриваме себе си, да върнем Сена и Айфеловата кула назад на парижани “, сподели шефът на компанията Мари Бозоние.

още веднъж отвори порти в средата на юли след деветмесечна пауза заради пандемията, само че имаше единствено 13 000 гости дневно - половината от нормалния им брой. Около 50 % са французи спрямо 20 % в предишното.

Подобна е обстановката и в музея Гревен, който показва восъчни фигури на известни персони. Половината от посетителите му нормално са чужденци. Тази година делът им е 10 %, съгласно Франсоа Фрасие, шеф в Compagnie des Alpes, която е притежател на музея и тематичните паркове.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР