Малко спекулативни са твърденията, че превозите на стоки от първа

...
Малко спекулативни са твърденията, че превозите на стоки от първа
Коментари Харесай

Аврамова за тол системата: Спекулира се с твърденията за увеличаване на цените на храните

„ Малко спекулативни са изказванията, че транспортите на артикули от първа нужда до дребните обитаеми места ще окажат въздействие върху питателните артикули, тъй като тъкмо тези транспортни средства от 3,5 до 12 т, които транспортират бързооборотните артикули, са с най-ниска цена “. Това съобщи министърът на районното развиване Петя Аврамова за въвеждането на новата тол система у нас и спекулациите, че тя ще докара до повишаване на редица артикули и услуги. Тя уточни и че общинската пътна мрежа е безвъзмездна за тежкотоварните транспорти.

„ В изчисленията, направени от Световната банка, най-голямото нарастване ще е към 1 лев за билет за дистанцията от София до Варна. Това е, в случай, че рейсът е изчислен на 20 пасажери, а не на 45 или 50, колкото е 100-процентовият размер. Ако цялата тежест отиде в цената на билета, най-скъпо би бил от Варна до София. От София до Перник имаме минус “, акцентира тя.

Оскъпяването на горивото, което дадоха като образец превозвачите, е неточно. Ако оскъпяването бъде включено в цената на горивата, изчисленията са за повишаване с 1 ст., в случай че курсът наопаки е празен – 2 ст.

„ Ние направихме една среща в Министерство на регионалното развитие с превозвачите, по-късно имаше втора среща и по-късно чухме техни мнения. Всъщност търсим градивен разговор, само че това, което беше изнесено от тях в огромната си част са лъжи, тъй като ние също сме създали сметки за отражението на тол таксите върху питателните артикули “, уточни Аврамова пред NOVA.

Тя изясни и че не цялата републиканска и общинска пътна мрежа ще бъде платена. От 40 хиляди км. 10 800 км. се включват в тол системата, което е 25% от цялата пътна мрежа. Изваждат се пътищата, които са в неприятно положение и таксата за тях ще е нула.

„ Тол системата е един от разновидностите да финансираме една система, която от години е недофинансирана и средства, които се дефинират от бюджета всяка година са незадоволителни да покрием всички потребности за ремонт на пътища “, сподели министърът на районното развиване и благоустройството.

„ 8000 км фактически, от направената инвентаризация на цялата републиканска пътна мрежа, са в неприятно положение. За да финансираме този бранш, е належащо да създадем и тази тежка и сложна, само че нужна промяна и да въведем тол системата. От протичащото се в последните дни е ясно, че няма да е елементарно нейното въвеждане “, уточни още министърът.

Тя напомни и 67% от българските жители желаят да бъде въведана тол системата и да има положителни пътища у нас.

Работи се регулярно по график, тъй че механически на 16 август ще има опция да бъде пусната тол системата. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР