Малко след избухването на войната в Украйна, София приюти международния

...
Малко след избухването на войната в Украйна, София приюти международния
Коментари Харесай

Международният фестивал на етнографското кино „ОКО“ ще се състои през октомври в София

Малко след експлоадирането на войната в Украйна, София приюти интернационалния кино фестивал „ ОКО “ и даде платформа за прожекции и полемики за Украйна, нейната просвета и история. През 2023 година България публично посреща фестивала „ ОКО “ с украински филми, отразяващи актуалната действителност на войната и етнографската схема на живота на украинския народ, както и с български филми, показващи национални традиции, ритуали и занаяти от обичайния и актуалния свят.

Филмите на „ ОКО “ са разнородни: прочувствени, вълнуващи, от време на време шокиращи. Мисията на „ ОКО “ е да изследва света и да оказва помощ на народите, нациите и малцинствата да научат един за различен, да се схващат и да се почитат. През 2023 година фестивалът уголемява класическата си стратегия: филмите ще се състезават в интернационалните състезания за пълнометражни и късометражни филми, както и в два национални състезанието: украински и български.

„ Бурното пътешестване на „ OKO “ продължава. Благодарение на поддръжката на българския народ четвъртото издание на фестивала ще се организира в София офлайн и за украинските фенове онлайн. Подобно на приказния Котигорошко, ние ще продължим битката си да демонстрираме най-хубавите филми за света на Украйна и България, а най-хубавите филми за Украйна и България – на света. “ – декларират уредниците на фестивала.

Заедно с представянето на главния постер уредниците демонстрират и промоционалното видео на четвъртото издание. Повече елементи могат да бъдат открити и на уеб страницата на фестивала.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР