Малко са нещата в живота, които ще ви помогнат повече

...
Малко са нещата в живота, които ще ви помогнат повече
Коментари Харесай

Как да впечатлите всеки за по-малко от 30 секунди

Малко са нещата в живота, които ще ви оказват помощ повече от способността да извършите мощно първо усещане. Запомнете следните впечатляващи привички:

Според някои специалисти, 85% от финансовите ни триумфи се дължат на способността да се сближаваме с хората и да печелим доверието и уважението им. Другите умения и качества са по-маловажни.

Само за секунди индивидът насреща си построява за вас усещане, от което зависи дали той ви харесва и почита и дали ви се доверява.

Независимо дали търсите работа, набирате пари за някоя идея или сте водач на организация, извънредно значимо е да извършите положително първо усещане. (Без напрежение, нали?)

Така че, дали търсите финансиране за компанията си, или управлявате екипа или бизнеса си, реализирането на връзка с хората е жизненоважно.

Ето няколко хитрини по какъв начин да спечелите сърцата и мозъците на хората за по-малко от 30 секунди:

1. Предотвратете реакцията „ битка или бягство ”

В първите няколко секунди от една нова среща, хората са подвластни на инстинктивните реакции. На мига, всеки неумишлено преценя другия. Тази преценка се дефинира от това, какъв брой безвредно се усеща човек, по тази причина внимавайте какви първични сигнали излъчвате и се уверете, че не са заплашителни.

2. Не преминавайте границите

Уважавайте персоналните пространство и граници на близките. Ако не знаете какво да вършиме, следвайте придвижванията на събеседника си – в случай че той се приближи, направете го и вие; в случай че се отдръпне, последвайте образеца му. Не забравяйте, че границите на персоналното пространство варират сред другите култури.

3. Оправдайте упованията

В бизнес средите, първото усещане постоянно е примесено с някакви упования. Очакваме хората да се окажат такива, каквито си ги представяме поради тяхната известност или от телефонните диалози, имейлите и известията.Очакваме съгласуваност на цялостния облик, който имаме за тях, само че когато упованията не бъдат оправдани, сме разочаровани и комплицирани. Не е в този момент времето да вършиме изненади, разкривайки някоя нова страна на характера си.

4. Внимавайте с езика на тялото

Езикът на тялото е по-голям даже и от думите, които изричаме, тъй като хората виждат на първо място него. Дръжте се по този начин, че да усетят вниманието и отвореното ви сърце. Старайте се лицето ви да демонстрира авторитетност в композиция с досегаемост и очен контакт.

5. Останете положителни

Езикът на мозъка се състои от картини, звуци, усеща и – до по-малка степен – от аромат и усет. Мозъкът доста по-трудно възприема отрицателното от позитивното. Работете над развиването на позитивно усещане.

6. Контролирайте държанието си

Едно от първите неща, на които хората неумишлено реагират, е цялостната сила, която излъчвате. Ако сте изморени, покажете успокоение. Ако сте разсеяни или нямате възторг, покажете позитивизъм. (Не единствено ще извършите усещане, само че може и да повдигнете настроението си!)

7. Владейте настроенията си

Нещата, които притеглят хората, са топлината, въодушевлението и увереността, а не гневът, арогантността и неналичието на самообладание. Каквото и да се случва към вас, владейте настроенията си и реагирайте по този начин, както желаете и другите да реагират.

8. Синхронизирайте

Уверете се, че думите, тонът и езикът на тялото ви са в естетика. Неясните сигнали отблъскват хората. Постигайки синхрон, ще им помогнете да ви схванат по-ясно и да ви се доверят.

9. Използвайте осезателен език

Докосвайте сетивата на хората. Когато можете, описвайте им ярки картини и звуци. Създавайте чувство за досег, придвижване и  усеща, с цел да придадете значение на думите си.

10. Бъдете положителни, непредубедени и заинтригувани

Ако накарате индивида насреща да приказва, освен това дълготрайно, евентуално му е прелестно с вас. Бъдете заинтригувани и непредубедени към хората, задавайте им въпроси, които да разпалят въображението и да ги подбуден към диалог.

11. „ По облеклата посрещат “

Открийте персонален жанр, който ще разкрие същността ви и ще служи като ваше обръщение. Гледайте на него и външния си тип като на опаковката на един артикул.

12. Съставете си „ визитка ”

Подгответе „ визитка “, с цел да можете кратко, само че красноречиво да обяснявате на близките с какво се занимавате, какво значи работата ви за вас и за какво е значима. Не я възприемайте като метод да се оферирате, а като увлекателна и добре написана мини презентация.

Поработете над тези препоръки и те ще ви оказват помощ да извършите ужасно първо усещане.

Един финален съвет:

13. Грижете се за всяка една връзка, която осъществявате, като за най-важното, което сте правили в миналото, тъй като, почтено казано, не се знае дали няма да ви е последната.

Лоли Даскал, президент и основен изпълнителен шеф на Lead from Within, за Inc.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР