Малко противоречива беше информацията изнесена от Министерството на финансите –

...
Малко противоречива беше информацията изнесена от Министерството на финансите –
Коментари Харесай

Деян Николов, „Възраждане“: Ако зависи от нас България никога няма да влезе в Еврозоната

„ Малко спорна беше информацията изнесена от Министерството на финансите – първо излязоха и споделиха, че страната е пред банкрут, а на идващия ден се пробваха да го опровергаят. Българска народна банка също излезе със мнение, че курсът е постоянен. Смятам, че това беше леко нескопосано изявление от финансовото министерство. Този отчет е бил за вътрешно прилагане и просто изтече в общественото пространство, само че по този начин или другояче това въпреки всичко е плашещо. “

Това съобщи в студиото на Euronews PrimeTime претендентът за народен представител от „ Възраждане “ в 24 и 25 МИР в София Деян Николов.
Смятам, че страната е надалеч от банкрут все още, само че сме тръгнали по стъпки, които на мен персонално ми припомнят малко на гръцки сюжет. Голям недостиг, извънредно подут бюджет (...) Ако не създадем нужното, след 5-10 години можем да стигнем до гръцки сюжет.
Николов уточни, че първопричината за високата инфлация е напечатването на доста пари около пандемията от COVID-19.

„ Абсурдно е до неотдавна да си помагал за бизнеса, а в този момент да го таксуваш за свръхпечалби “, разяснява политикът от „ Възраждане “.

Според него бизнесът има потребност от предвидимост и сигурност. „ Колкото повече страната се меси, толкоз повече бели прави “, счита Николов.

Ако зависи от „ Възраждане “ България в никакъв случай няма да влезе в Еврозоната, стана ясно още от думите на Николов.
Първо, България не е подготвена. Второ, Еврозоната въобще не е толкоз постоянна, колкото наподобява.
По думите на Николов приемането на еврото значи отричане от опцията България да упражнява лична парична политика.

От „ Възраждане “ поддържат уравновесен бюджет.

Държавата би трябвало да харчи толкоз, колкото изкарва, само че в изискванията на рецесия е възможно да има дребен недостиг, с цел да може да се преминат компликациите, счита Николов.

„ Ние с доста партии се опитахме да приказваме, даже по въпроса с Еврозоната, само че е много мъчно. По някои от основните тематики ние имаме съществени разлики. Съответно ние няма да предадем нашите гласоподаватели и сигурно това, което е било като линия на държание от нас досега ще се резервира и за в бъдеще “, увери политикът от „ Възраждане “. Целия диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР