Малко промени, но на място и впечатляваща камера Светлин Желев

...
Малко промени, но на място и впечатляваща камера Светлин Желев
Коментари Харесай

iPhone 15 Pro Max най-добрият Apple смартфон вече е още по-добър

Малко промени, само че на място и впечатляваща камера

Светлин Желев преди 8 секунди 0 Сподели _cuva

Най-четени

АвтомобилиДаниел Маринов - 21:20 | 08.10.2023

5 неща, които би трябвало да спрете да вършиме, в случай че карате кола с ръчна скоростна кутия

ХардуерДаниел Маринов - 20:03 | 08.10.2023

Русия ще употребява неразрешените графични процесори Nvidia H100 за построяването на доста мощни суперкомпютри

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 08.10.2023

Какво съставлява израелската противоракетна система „ Железен купол “

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

На процедура във всяко отношение iPhone 15 Pro Max подвига летвата освен за фамилията iPhone, само че и за смарт телефоните като цяло. Големият флагман на Apple се отличава от останалите – от новите материали до едни от най-хубавите смарт телефон камери, които в миналото сме употребявали. Той не доближава до съвършенството с помощта на малко по-високата цена от последния модел, неналичието на същинско бързо зареждане и разочароващата непримиримост на Apple да показва 5-кратното оптично нарастване като връх на смарт телефон телефото технологията. И въпреки всичко това са дребни забележки, които не понижават доста това, което е като цяло извънредно прекарване с iPhone.

В първите дни след пазарната му премиера, получихме смарт телефона от Yettel, където можете да го закупите, получавайки изцяло гратис и тригодишна включена гаранция.

Ако има някой, който може да накара титана да звучи секси, това безспорно е Apple. Още по време на премиерата, когато въодушевено ни описаха по какъв начин iPhone 15 Pro Max (и Pro) употребява същия исполин, който е употребен от NASA за марсохода, ни стана ясно, че това ще е акцентът тази година.

Разбирам това и звучи впечатляващо, само че когато мисля за исполин, нормално се сещам за тазобедрени или коленни протези. Нискокорозионният, лек и високоякостен материал е желан от хирурзите поради тези си свойства и заради същите аргументи е изцяло разумно да се употребява като материал за новата рамка на iPhone, нали?.

Пациентите с нови титаниеви колена и бедра евентуално в никакъв случай няма да допрян метала, само че в случай че си купите iPhone 15 Pro Max или – както направих аз – го тествате, ще откриете, че е равен, само че стабилен, с матирана повърхнина, която се усеща хладно, само че не и студено. Да държите 6,7-инчовия iPhone 15 Pro Max е отчетливо друго преживяване спрямо iPhone 14 Pro Max; той е по-лек, а титанът се усеща малко по-топъл от полираната стомана на предшественика му.

Не е единствено титанът обаче. Apple е направила дребна, само че финна смяна в рамката, като е премахнала задоволително метал, с цел да добави контурни ръбове в близост. Това е една от най-малките, само че най-въздействащи промени, които съм виждал да прави производител на смарт телефони в дизайна, и тя в действителност трансформира чувството за телефона в ръката.

Ако се придържаме към рамката, премахвнето на сутча за тишина/звънене от Apple е една от най-желаните и потребни промени. То лишава една скучна аналогова функционалност и я трансформира в грациозен, персонализируем бутон, който може да бъде съвсем всичко, което желаете да бъде.

Най-голямата смяна за някои почитатели на iPhone обаче ще бъде въвеждането на USB-C порт вместо Lightning. Знам, че има много неодобрение от смяната (всички тези към този момент безполезни кабели в дома, офиса и колата ви), само че тя не трансформира работата на телефона и най-малко Apple ви доставя с плетен кабел от USB-C до USB-C. Ще ми липсва остарелият порт, само че имам вяра, че скоро всички ще го забравим.

Естествено, в случай че тези външни промени бяха единствените разлики сред този телефон и неговия предходник, iPhone 15 Pro Max може да се окаже отчаяние. Това обаче е доста по-мощен телефон от iPhone 14 Pro Max, с напълно новия A17 Pro на Apple, който за първи път в историята внася в линията iPhone игри с конзолно качество. Вярно е, че конзолни игри като Resident Evil: Village не са предопределени за 6,7-инчов екран, даже за Super Retina XDR OLED панела с висока разграничителна дарба на Apple, въпреки че най-малко този екран в този момент се възползва от най-малките рамки на iPhone, които съм виждал.

Тройната камера на iPhone 15 Pro Max наподобява непроменена спрямо тази на iPhone 14 Pro Max, само че външният тип може да бъде излъган – има усъвършенствания както от вътрешната страна, по този начин и извън, които спомагат за обезпечаването на едно от най-хубавите фотографски преживявания, които можете да намерите в който и да е телефон.

Макар че Apple наподобява е употребила същия 48-мегапикселов датчик на главната камера като в миналогодишния Pro Max, тя главно е преработила софтуера за обработка на изображенията. Има нов размер на изображението по дифолт от 24 МР, който ловко комбинира 12 МР данни за изображения с пиксели с информация от цялостния 48 МР датчик за изображения, които в съвсем всички случаи са реалистични. Новата конфигурация е и по-гъвкава. Никога не ми се е налагало да вземам решение дали желая да фотографирам в портретен режим в този момент, или по-късно – в множеството случаи, в случай че iPhone 15 Pro Max можеше да разчита информация за дълбочината, той съхраняваше всички елементи, от които се нуждаех, с цел да трансформира фотографията в портретен режим и да избера обекта на фокус след снимането.

Ако обаче сте се надявали на 10x оптично нарастване на iPhone, iPhone 15 Pro Max ще ви разочарова (макар и не толкоз, колкото iPhone 15 Pro с 3x оптично увеличение). Бях отчаян, когато Apple разгласи, че е нараснала оптималното оптично нарастване на най-големия си смарт телефон единствено на 5х; в последна сметка Samsung Galaxy S23 Ultra има чудесно 10х оптично нарастване плюс голямото, подпомагано от изкуствен интелект 100х галактическо нарастване.  Apple прави удивително добра работа, конкурирайки се единствено с половината от този диапазон на нарастване, значително тъй като качеството на изображението освен това удължено фокусно разстояние е просто чудесно, съперничейки, а от време на време и побеждавайки най-хубавата камера на Samsung.

Комбинацията от нов 3nm чипсет, екран, който може да спре до енергоспестяващия 1Hz, и интелигентно ръководство на зареждането може да способства за отличния живот на батерията за през целия ден и повече, макар че вашите усещания ще зависят от метода, по който употребявате телефона.

Но по-късно встъпление дано ви споделя едно по едно всичко, което ми направи усещане

Дизайн

В случай че въпреки всичко не сте чули и сте прескочили първите редове на публикацията, iPhone 15 Pro на Apple е заменил лъскавата си рамка от неръждаема стомана за рамка от матиран исполин. Той е здрав (макар и не безусловно по-твърд от стоманата), резистентен на разяждане и – може би най-важното за ръцете, джобовете и чантите ви – по-лек материал.

Apple прави и няколко други промени, които придават на телефона нов тип и чувство, с изключение на промяната на външната железна структура. На първо място са новите контурни ръбове. Вярно е, че на пръв взор този iPhone може да наподобява съвсем еднообразно с iPhone 14 Pro Max, само че при деликатно вглеждане се откриват заобляния по страните, които придават на телефона по-мек тип и го вършат – изключително при този размер – доста по-удобен за държане. Освен това Super Retina XDR екранът наподобява по-голям (а Dynamic Island – по-малък), с помощта на видимо по-тънката рамка.

Усещането за телефона е друго, тъй като размерите и тежестта са разнообразни. Ако iPhone 14 Pro Max беше с размери 77,6 x 160,7 x 7,85 мм, iPhone 15 Pro Max е с размери 76,7 x 159,9 x 8,25 мм. Това значи, че той е единствено с косъм по-малък от последния модел – факт, който потвърдих, когато се пробвах да вкарам iPhone 15 Pro Max в кожен калъф за iPhone 14 Pro Max Струва си да се означи, че новият телефон е с съвсем милиметър по-дебел от последния модел.

Въпреки това, с помощта на титановия корпус и новата рамка от рециклиран алуминий, iPhone 15 Pro Max е с 19 грама по-лек от iPhone 14 Pro Max (221 г против 240 г). Това е забележима разлика.

Друга огромна смяна в дизайна в действителност е функционална: новият USB-C порт. Той е малко по-голям от напусналия ни порт Lighting, само че – в случай че имате верния кабел – ще донесе някои благоприятни условия за високоскоростен трансфер на данни със скорост 10 Gbps (кабелът, който Apple доставя с iPhone, не е високоскоростен).

Корпусът е затрупан начело и откъм гърба с това, което Apple назовава „ здрави материали, основани на стъкло “, а начело е и техният Ceramic Shield, предопределен да защищава стъклото от повреди. Не се занимавам с преднамерено изпускане на телефоните си, a и Yettel едва ли щяха да са доста удовлетворени, в случай че го правех, тъй че не бих могъл да ви кажа доста за здравината на тези стъклени материали. Все отново подложих телефона на потапяне във вода. Телефонът със степен на отбрана IP68 се оправи чудесно. Това беше единствено за миг, само че телефонът е оценен като подобаващ за плуване в сладка вода с дълбочина до два метра в продължение на 30 минути. Ако потопите телефона си, просто не забравяйте, че не можете да го включите още веднъж към зарядното устройство, до момента в който не изсъхне изцяло.

Apple не се е заиграла с бутона за включване/заспиване/Сири или с двойката бутони за мощ на звука, само че тъкмо над тях е другата огромна смяна в дизайна/функционалността на Apple: новият бутон Action, който е разполагаем единствено в iPhone 15 Pro Max и iPhone 15 Pro.

Този дребен бутон замества от дълго време оцеляващия комутатор за тишина/звънене (все още разполагаем в iPhone 15 и iPhone 15 Plus). Вместо еднофункционален комутатор, бутонът Action се програмира посредством един от най-съвършените интерфейси на Apple.

Бутонът Action по дифолт е за ръководство на звънене/тишина, само че вместо комутатор е належащо едно натискане, с цел да ревизирате положението на телефона (звънене или тишина), и дълго натискане, с цел да го измененията. Много хора могат да пропуснат настройката му, само че тогава ще пропуснат и цялата скрита полза. Бутонът за деяние може да задейства желан режим на фокусиране, да включва и изключва фенерчето, да започва гласови бележки, да трансформира телефона в цифрова лупа, да започва обичания ви директен път, да предложи неотложен достъп до функционалности за досегаемост, да започва камерата или даже да изключи всички функционалности на бутона за деяние.

След като изпробвах бутона Action в режим по дифолт, бързо го превключих за ръководство на камерата. Оттам можех да употребявам дълготрайно натискане, с цел да отворя неотложно камерата, и по-късно да употребявам бързо натискане, с цел да направя фотография.

Единственият му минус е, че в случай че имате навика да вършиме доста фотоси на екрана, като натискате по едно и също време бутоните за включване и увеличение на звука, може инцидентно да натиснете новия бутон вместо него, тъй като той към този момент е най-горният бутон от лявата страна на телефона.

Като цяло считам, че дизайнът на iPhone 15 Pro Max резервира това, което беше положително в последния модел, като в същото време прави ергономични и функционални промени, които придвижват познатия модел в бъдещето, с по-леко шаси, по-плавни линии, по-голям екран и по-функционални бутони и портове.

Във външния тип и дизайна на апарата има и нещо ново – екологията. През годините Apple премисля опаковките и от ден на ден продуктите си предвид на устойчивостта. Все още си припомням, когато Apple стартира да употребява биоразградими опаковки за своите слушалки EarPods. Материалът на царевична основа се разтваряше във вода. Сега напъните на Apple се разгръщат върху Apple Watch Series 9 (Apple твърди, че продуктът към този момент е въглеродно неутрален) и iPhone.

Този iPhone 15 Pro Max има 100% рециклиран алуминиев интериор и употребява рециклиран кобалт в батерията си. Отвъд телефона Apple понижава въглеродния си отпечатък, като употребява по-щадящи земята материали.

Екран

Ако сте харесали 6,7-инчовия екран на iPhone 14 Pro Max, евентуално дисплеят на iPhone 15 Pro Max ще ви хареса още повече. Както към този момент загатнах, Apple е изрязала милиметри от черната рамка към Super Retina XDR OLED екрана, с цел да го направи да наподобява по-голям (по този метод и Dynamic Island наподобява по-малък). Между това и новоизвитите ръбове в действителност наподобява, че дисплеят се простира чак до външния борд на телефона.

За да сме наясно, дисплеят е малко по-голям, само че резолюцията, 2796 x 1290 и 460ppi, не е изменена по отношение на iPhone 14 Pro Max. По създание този iPhone просто дава на пикселите малко повече пространство за дишане.

Той си остава хубав и ослепителен екран, с оптималната бляскавост от 2000 нита, което значи, че нямах проблеми да го употребявам навън при ярка слънчева светлина. Широката му цветова гама значи, че визуализациите са богати, а контрастното съответствие от 2 000 000:1 го подарява с поддръжка на най-мастиленото черно. Разглеждането на всичко – от фотоси до игри, приложения, уеб страници и видеоклипове – на този екран е същинско наслаждение.

Поддръжката на ProMotion значи, че iPhone 15 Pro Max се оправя с превъртането на уеб страници също толкоз добре, колкото и с видеоклиповете и игрите. Всички придвижвания наподобяват плавни. Освен това способността на телефона да слиза до 1 Hz значи, че когато е належащо, той изразходва малко сила, като в същото време ви дава информация; идеално за непрекъснато включена функционалност.

Друга оригиналност тук е, че когато го поставите на стойка и встрани – влизате в новия режим Standby на iOS 17, и можете да го поставите на нощното си шкафче,  тъй че да е като настолен часовник. През нощта Always-On екранът беше задоволително ослепителен, с цел да мога да погледна към него измежду нощ и да видя какъв брой е часът.

Това към момента е отличен екран за смарт телефон, въпреки че се чудя за какво в този момент, когато флагманът на Samsung има вградена химикалка и поддържа освен допиране, само че и въвеждане със стилус, Apple не може най-сетне да добави поддръжка на Apple Pencil в своя максимален и най-хубав смарт телефон. Дори и по този начин, разбирам, че не всеки се нуждае или желае да вкарва информация с химикалка и това може би е нещо, което Apple също интуитивно схваща. В общи линии това, което имате, е първокласната технология на Apple за екрани, леко украсена и в този момент подкрепена от някои отлични нови функционалности на iOS 17.

Камери

Ако прочетете спецификациите на iPhone 15 Pro Max, видите 48MP и си помислите, че малко неща са се трансформирали от iPhone 14 Pro Max, ще сгрешите.

Преди да стартира, разгледайте тези спецификации:
    Основна: 48MP f/1,78 с OIS     Ултраширокоъгълна: 12MP f/2.2 с фокус 120º     Телеобектив: 12MP, f/2,8 с/ 5х оптично нарастване и 3D датчик с изместване на OIS     Селфи камера TrueDepth: 12MP f/1,9

Като оставим настрани явно другата камера с 5-кратно оптично нарастване (дори iPhone 15 Pro не разполага с тази нова камера), дано разгледаме водещия 48MP датчик. Той не е същият, който беше показан в iPhone 14 Pro Max (или в новия iPhone 15). Той е по-голям и съгласно информацията е IMX903, създаден от Sony. И Apple употребява този датчик по метод, по който в никакъв случай до момента не го е правила.

Всяко изображение по дифолт, което снимах с iPhone 15 Pro Max, се пресъздава с резолюция 24 МР. Да, това е нова разграничителна дарба за iPhone и Apple се оправя с нея, като първо разделя данните от 48 мегапиксела на най-хубавите вероятни 12 мегапиксела и по-късно ги комбинира с цялостната подробност на 48-мегапикселовия датчик. Единственият минус е, че 24-мегапикселовите изображения ще бъдат по-големи от 12-мегапикселовите фотоси (с към един мегабайт). Apple смекчава малко разноските за предпазване, като автоматизирано съхранява фотосите във формат HEIF (High Efficiency Image Format). Можете също по този начин да снимате в 48MP RAW формат за некомпресирани изображения, подготвени за редактиране.

Резултатът е няколко в действителност впечатляващи изображения. Цветовете са по-ярки и, като се изключи може би прекомерно синьото небе (вероятно вследствие на по-агресивното потребление на интелигентния HDR), най-точните, които в миналото съм виждал от смарт телефон.

Apple е натъпкала този iPhone с повече принадлежности за снимка на професионално равнище от всеки път. По-специално, в този момент можете да избирате физически обективи, сходни на цифрови фотоапарати, от 13 мм до 24 мм, 28 мм, 35 мм, 48 мм и 120 мм за 5-кратното нарастване.  Можете да видите тези измервания в приложението на камерата, като задържите натиснат един от главните равнища на нарастване. Можете също по този начин да влезете в настройките и да зададете един от обективите като подобен по дифолт.

За множеството консуматори обаче това може да е повече надзор, в сравнение с желаят или имат потребност. Може би ще ви помогне да разберете какво в действителност значат милиметрите (мм) в лещите. Милиметрите дефинират степента на нарастване и зрителното поле. По-малък брой мм значи по-широко зрително поле и по-малко нарастване. Очевидно е, че можете да пренебрегнете това или да действате като професионален фотограф и да започнете да сменяте цифровите обективи по време на снимане.

Решението на Apple да употребява единствено 5-кратно оптично нарастване е източник на незадоволеност, само че в действителност не мога да диспутирам с резултата. Обективът, който употребява необикновена тетрапризма (четири завъртания на светлината сред обектива и датчика за изображения), снима някои прелестни изображения. Така че, въпреки че това е надалеч от 10-кратното оптично нарастване, мисля, че почитателите на Apple въпреки всичко ще останат удовлетворени от този резултат.

В композиция с това нарастване работи и новата оптична стабилизация на изображението с 3D датчик, която се оправя доста по-добре със запазването на стабилността на фотосите, изключително при видеоклипове с цифрово нарастване.

Цялата линия iPhone 15 всъщност усъвършенства портретната снимка. Все още има характерен режим, само че към този момент не е належащо да го употребявате, с цел да получите същия резултат. Стига камерите на iPhone 15 Pro Max да могат да улавят информация за дълбочината, можете да превърнете съвсем всяка фотография в портретна след това, даже в случай че е снимана единствено с главната камера.

Можете да разберете дали камерата вижда някаква дълбочина, до момента в който снимате, тъй като в горния десен ъгъл ще се появи малко „ Portrait f “. Можете да докоснете върху него и по-късно да изберете Портрет (Вкл. или Изкл.), с цел да видите по какъв начин би изглеждала фотографията в портретен режим. това не постоянно работи, тъй като, в случай че камерата не „ вижда “, да речем, човек или домакински любим или не съумява да улови никаква потребна информация за дълбочината, тогава не можете да измененията фотографията в портретен режим. Според моя опит обаче множеството фотоси бяха конвертируеми. Както и при обичайните фотоси в режим „ Портрет “, можете да зададете дълбочината на рязкост, само че също така към този момент можете и да докосвате разнообразни обекти, с цел да променяте точката на фокусиране. Това работи тъкмо както е рекламирано и ви кара да се чувствате като господ на портретната снимка.

Портретната снимка – в това число тази, направена с предната TrueDepth камера – получи голямо усъвършенстване с достъпа до Photonic Engine на Apple, който просто прави портретната снимка да наподобява по-автентична и по-малко изчислителна от всеки път.

Apple направи някои скокове в региона на нощната снимка и снимането при слаба светлина. ISP (процесорите за обработка на сигнала за изображения) на iPhone 15 Pro Max събират повече светлина и я употребяват по-добре даже в най-сложните обстановки. Това не е доста по-добро от това, което получавате със Samsung Galaxy S23 Ultra, само че мисля, че Apple реализира паритет.

Нощната снимка също е по-добра. Забелязах по-малко зеленина в звездната снимка и повече звезди.

iPhone продължава да бъде превъзходен инструмент за снимане на видео, с огромно многообразие от варианти за обективи, режим Action (Действие) за снимане на футболния мач на детето ви без предизвикващо гадене вибриране и режим Cinematic (Кино) за случаите, когато желаете да заснемете видео с високо качество. Последният, апропо, работи тъкмо като портретния режим за снимка, защото можете, до момента в който заснемате видео, да премествате фокуса от един обект на различен единствено с едно допиране (във филмопроизводството това е работата на фокусния изтеглящ механизъм). Това, което iPhone 15 Pro Max може да прави, което не можете да извършите с обичайния филм, е да променяте точката на фокусиране на видеото след снимане. Това е повече от грациозен трик и може да бъде потребен, в случай че се случи да забравите да фокусирате върху верния обект по време на първичното снимане.

Сега телефонът може да снима най-много 4K 60fps ProRes, до момента в който бих споделил, че пропускането на опциите за снимане на 8K видео (които някои противници поддържат) може да бъде проблем единствено в случай че си помисля, че някой в действителност има 8K тв приемник в дома си.

Дори и Apple да навлиза все по-дълбоко във водите на професионалната смарт телефон снимка, нейното приложение за камерата към момента не се усеща толкоз надълбоко и гъвкаво като това на Samsung, което може да отиде прекомерно надалеч и инцидентно да загърби някои в действителност потребни функционалности.

Отново считам, че Apple познава потребителите си по-добре от множеството и внимава какво им показва. Тя не желае да ги обърква, само че желае да има даде и нещо ново. Това е внимателен баланс. В края на краищата Apple в множеството случаи се оправя, а същинското доказателство е фантастичното качество на изображението, което би трябвало да накара всеки притежател на смарт телефон да завижда.

Производителност

Откакто Apple пусна на пазара новите чипове, тя уголемява границите на вероятното със систематични чипове (SoC) в преносими компютри, настолни компютри и мобилни устройства, които съперничат и постоянно побеждават конкуренцията, а от време на време даже вършат скок в поколенията.

Мисля, че е заслужено да назовем A17 Pro скок напред по отношение на A16 Bionic в iPhone 14 Pro Max (чипът, който в този момент зарежда и iPhone 15 и iPhone 15 Plus). В съпоставяне с A16 Bionic, A17 Pro е основан по още по-малък 3nm развой, което би трябвало да усъвършенства успеваемостта (помислете за живота на батерията), с процесор, който е с 10% по-бърз, и шестядрен графичен процесор, който е освен с 20% по-бърз, само че и поддържа хардуерно Ray Tracing.

Резултатите от Geekbench 6 на iPhone 15 Pro Max удостоверяват изказванията на Apple за продуктивността. Те демонстрират, че A17 Pro работи с тактова периодичност от 3,78 GHz, спрямо 3,46 GHz за A16 Bionic и 3,36 GHz за Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 в Samsung Galaxy S23 Ultra.

Цифрите, естествено, описват единствено част от историята на продуктивността. За мен е значимо какво мога да върша с iPhone 15 Pro Max. Едно от обещаните преживявания е естественото играене на игри с конзолно качество. Няма да неистина, бях скептично надъхан. Конзолните игри не са мобилни игри и в никакъв случай двете няма да се срещнат – до момента в който не се срещнат на iPhone 15 Pro Max.

Не съм огромен фен на игрите, само че образните резултати, изключително в прекъснатите подиуми, наподобяват сносно на 6,7-инчовия екран. Все отново на толкоз дребен екран на подпора за игри загубата даже на малко пространство за Динамичния остров е разочароваща.

Иначе пробната ми игра реагираше бързо, а звукът беше отличен.  Извън игрите всяко деяние на iPhone 15 Pro Max реагираше толкоз бързо, колкото чаках и желаех да бъде. Опитах да коригирам няколко 4K 60fps клипа в iMovie и не открих никакви проблеми нито с него, нито с изхода. Скоростта на последния не беше по-бърза на A17 Pro, в сравнение с A16 Bionic на iPhone 14 Pro Max.

Това е и първият iPhone с Wi-Fi 6E на Apple, което е добра вест, в случай че имате Wi-Fi 6E рутер в дома или офиса си. При моите неофициални проби iPhone 15 Pro Max имаше непрекъснато по-високи скорости на евакуиране и качване от поддържащия Wi-Fi 6 iPhone 15 и моя iPhone 14 Pro (също с Wi-Fi 6).

Има и нов ултрашироколентов чип (във всички модели iPhone 15), който би трябвало да помогне за прецизното намиране освен на вашите движимости на Apple, само че и на други другари с iPhone.  Apple също по този начин уголемява поддръжката на интегрираните си сателитни услуги оттатък Emergency SOS до безвъзмездна (за две години) пътна помощ. Идеята е, че в региони, в които мобилните услуги са слаби или въобще не съществуват, системата може да ви насочи да се свържете с орбитален спътник и по-късно да съобщите на околните пътни служби.

Софтуер

iOS 17, която ще бъде авансово конфигурирана на новия ви iPhone 15 Pro Max, като цяло е относително лека актуализация на към този момент доста богата и задълбочена платформа, за която допускам, че множеството притежатели на iPhone едвам допират повърхността.

Функцията StandBy трансформира iPhone 15 Pro Max в един от най-хубавите нощни часовници и осведомителни центрове за бърз обзор. Новите картинки за контакти са прелестно уголемение на някои от функционалностите, които за първи път бяха открити във впечатляващата актуализация Lock Screen. Харесва ми и новата функционалност Name Drop, която употребява AirDrop за неотложно шерване на информация за контакт с различен iPhone, подложен до него. Само знайте, че тази функционалност е включена по дифолт и в случай че имате два телефона близо един до различен с задействана тази функционалност, тя може да се свърже автоматизирано. Ако и когато получите своя iPhone 15 (от който и да е модел), бих ви посъветвал да влезете в настройките и да изключите тази функционалност, до момента в който не научите по какъв начин и по кое време да я употребявате.

Когато организирах FaceTime диалог – който апропо изглеждаше фантастично – използвах новите жестове на iOS 17, с цел да адресирам палци и балони, някои от които се появиха зад мен; това беше чист резултат.

Батерия и зареждане

Apple в никакъв случай не споделя потенциала на батерията и може единствено да се допусна, че батерията на iPhone 15 Pro Max е най-малко толкоз огромна, колкото тази в iPhone 14 Pro Max (независими източници допускат, че е даже малко по-голяма). Размерът на батерията обаче е единствено част от историята. Управлението на живота на батерията е артикул на mAh (милиамперчаса), успеваемостта на процесора и вградения разсъдък (често основан на неестествен интелект), с цел да се ръководи потреблението на батерията.

Бих споделил, че всичко това е направено добре в iPhone 15 Pro Max, който съумя да се оправи с 28 часа смесено потребление. Това е анекдотична мярка и вашите резултати ще варират според от това какво вършиме с телефона. Не забравяйте, че част от времето, което прекарах с телефона, беше, че не го използвах, до момента в който спях в продължение на пет часа (не го зареждах).

Apple твърди, че iPhone 15 Pro Max може да се зареди до 50% за 30 минути с спомагателен 20W USB-C адаптер. Моят се зареди на 47% за това време. За цялостното му зареждане беше нужен още час и половина. Не съм сигурен за какво Apple не може да се включи напълно в по-бързото кабелно зареждане.

Що се отнася до метода на зареждане на iPhone 15 Pro Max, в този момент ще употребявате новия USB-C порт и включения в комплекта USB-C кабел. Бях сюрпризиран да видя, че кабелът към този момент е тъкан – за разлика от класическата пластмасова/гумена защитна обвивка. Това е сходно на кабелите за MacBook и HomePod и може да се окаже по-издръжливо от старите кабели.

Телефонът също по този начин поддържа Qi и явно MagSafe зареждане (и аксесоари).

В последна сметка

iPhone 15 Pro Max подвига летвата освен за фамилията iPhone, само че и за смарт телефоните като цяло. От новите материали до едни от най-хубавите смарт телефон камери, които в миналото сме използвали; огромният флагман на Apple задоволява потребностите ви от смарт телефон в съвсем всеки аспект. Той не доближава до съвършенството с помощта на малко по-високата цена от последния модел, неналичието на същинско бързо зареждане и разочароващата непримиримост на Apple да показва 5-кратното оптично нарастване като връх на смарт телефон телефото технологията.  И въпреки всичко това са дребни забележки за едно като цяло извънредно прекарване с iPhone.

Накратко, това е обичаният ми iPhone до момента. Обикновено не одобрявам най-големите iPhone-и на Apple, само че iPhone 15 Pro Max е по-лек (и малко по-малък) от iPhone 14 Pro Max, което – дружно с новите контурни ръбове – го прави комфортен в ръката ми. Добавете към всичко това отлична снимка, бърза продуктивност и видимо безграничен капацитет и ще имате поръчка за място на върха или покрай върха на нашия лист с най-хубавите телефони.

Плюсове
    Великолепен, въпреки и лек редизайн     Отлична фотография     Фантастична продуктивност и игри
Минуси
  По-скъпа базова линия (но с повече място за съхранение)  Малко оптично нарастване на камерата  Зареждането би трябвало да е по-бързо

Спецификации на iPhone 15 Pro Max

Размери:            159,9 мм x 76,7 мм x 8,25 мм Тегло: 221 г Дисплей:            6,7-инчов OLED Разделителна дарба: 2796 x 1290 пиксела Честота на освежаване:            Адаптивна 1-120Hz Чипсет: Apple A17 Pro Съхранение: 256GB, 512GB, 1TB Основни камери: 48МР необятна, 12МР ултраширока, 12МР телефото с 5х оптично увеличение Предна камера: 12MP
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР