Малко преди пускането си на пазара през юни 2024 г.,

...
Малко преди пускането си на пазара през юни 2024 г.,
Коментари Харесай

Alpine A290 - елспортният компакт в тест в Арктическия кръг

Малко преди стартирането си на пазара през юни 2024 година, новият напълно електрически стилен състезателен автомобил Alpine A290 минава проби за шофиране при най-екстремните метеорологични условия покрай Арктическия кръг.

Техническите екипи тестват прототипите в Швеция при температури до минус 30 градуса на спортната писта и на пътя. С широкомащабните проби екипът желае да подсигурява, че новият модел на Alpine постоянно може да реализира нужната продуктивност при най-трудните условия.

Както при всеки модел на Alpine, особено внимание се обръща на динамичното показване с A290. Реакцията на мотора, прецизността на шофиране и пъргавината са деликатно тествани, с цел да обезпечат чудесно преживяване при шофиране даже при рискови условия. Освен това инженерите тестват голям брой елементи на оборудването, в това число отоплението, качеството на вентилацията и размразяването на прозорците и ESP функционалността при сняг. Нито една от тези точки не може да бъде тествана в механически център толкоз реалистично, колкото при рисковите условия в Арктическия кръг.

При първото си публично излизане A290 се показа с логото " A-Arrow " в камуфлаж на покрива и в цвят Alpine Blue. Прототипът започва за първи път с окончателните размери на каросерията: 3990 мм дължина, 1820 мм широчина, 1520 мм височина и междуосие от 2530 мм.

Представен беше и извънредният, плосък състезателен волан A290, направен от кожа напа и с централна маркировка, спомен за моторния спорт, който постоянно е бил част от ДНК на Alpine. Воланът на Alpine има три основни функционалности, заимствани от Формула 1: бутонът за изпреварване (OV), презареждане (RCH) и режимите на шофиране с достъп с едно допиране.

За премерване на спирачната успеваемост и прецизността на шофиране при тежки зимни условия, A290 беше оборудван с високопроизводителни гуми Michelin Pilot Alpin 5. Откакто започнаха да работят дружно през 2012 година, Alpine и Michelin разшириха партньорството си за разработка на нови гуми.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР