Малко преди полунощ на 9 февруари в Лос Анджелис ще

...
Малко преди полунощ на 9 февруари в Лос Анджелис ще
Коментари Харесай

Треска за "Оскар": Млад българин е сред номинираните за наградите на Академията СНИМКА

Малко преди среднощ на 9 февруари в Лос Анджелис ще стартира 92-ото издание на премиите на Американската кино академия “Оскар”. Любопитното тази година е, че измежду филмите, борещи се за премия е и “Цар Лъв”, предава haskovo.life.

В основаването на анимационната продукция взе участие и димитровградчанинът Боян Георгиев.

Хасковската медия описа историята на възпитаника на ПМГ “Иван Вазов” преди повече от месец.

23-годишният димитровградчанин е част от екипа на една от най- предстоящите кино продукции на годината, новият филм от поредицата “Цар Лъв”.

Неговата премиера беше през юли предходната година.

Заслуга за това има и Боян Георгиев със своите компютърни умения. Той приключва първо СУ “Любен Каравелов” в Димитровград, а през 2014 година и ПМГ “Иван Вазов”.

Разказва, че като първокласник е първата му среща с кино лентата “Цар Лъв”, която го въодушевява да се развива напред.

Преди известно време той описа пред haskovo.live по какъв начин се се стигнало да работата му в продукцията:

- С какво се занимаваш сега и по какъв начин стигна до присъединяване в продукцията “Цар Лъв”?

- Ще стартира с образованието ми в Англия, тъй като то ми даде базата да вървя след кариера във филмовата промишленост. Аз съм приключил 3D Компютърна Анимация във Университет на Хартфордшир, University of Hertfordshire.



Приеха ме след дипломирането ми в ПМГ “Иван Вазов” – Димитровград. През 2017 година приключих курса по анимация със отлична тапия Бакалавър на Изкуствата.

Веднага по-късно ми предложиха работа в студио по анимация в Лондон, като там бях зает с детско епизодно шоу за BBC.

Екипът на “Цар Лъв” се свързва с мен през януари 2018 година за работа към година. Моята компетентност в сферата е Технически шеф по осветяване.

Представите си по какъв начин една театрална пиеса изисква да има трагично осветяване, което да способства към историята и възприятието на пиесата. Това върша и аз, само че на компютър, употребявайки профилиран програмен продукт.

Студиото, което сътвори продукцията се споделя MPC – The Moving Picture Company. Те са световно студио по образни резултати, основани в Сохо, Лондон и имат “Оскар” за работата им над кино лентата “Книга за джунглата” (2016).

Цар Лъв (2019) бе даден на MPC поради невероятната им работа над упоменатия филм. Екипът беше страховит, цялостен с надарени и отдадени актьори от целия свят. За мен беше същинска чест и сбъдната фантазия да работя над продукцията “Цар Лъв”.

- Лесно ли е да работиш в тази сфера в чужбина и приемаш ли, че си съумял българин?

Винаги с горделивост споделям на хората от къде съм и какви са ми корените. Срещнал съм доста надарени българи тук в Англия и също доста и в България, които творят и следват любовта си към изкуството и филмите.

Лондон е един доста вселенски град с хора от целия свят. Всички са доста отворени към особеното, положителни са. Чувствам се доста удобно и прелестно тук, мога да кажа, че открих себе си.

Какво още искаш да постигнеш, защо мечтаеш?

Наскоро започнах работа в друго огромно и влиятелно студио, над нов новаторски сериал за Netflix.

Отново съм обкръжен от доста надарени хора, от които се старая да науча каквото мога. Моята визия за бъдещото е да продължа да създавам, уповавам се с повече завършения и пътешестване.

Мисля, че най-вече дължа на моето семейство. Те постоянно са ме подкрепяли, без значение какво желая да последвам в живота си. Мисля, че е в действителност значимо да имаш подкрепящо и положително семейство. Без тях нямаше съм индивида, който съм в този момент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР