Малко преди обяд планински спасители откриха две безжизнени тела под

...
Малко преди обяд планински спасители откриха две безжизнени тела под
Коментари Харесай

Трагична развръзка: Открити са две тела в Пирин


Малко преди обяд планински спасители откриха две безжизнени тела под връх Вихрен, едно от които е на търсения от седмица . Второто тяло е на възрастен мъж.

По последни данни на полицията, става дума за сръбски жител, който е чествал Нова година в Банско. Той е разпознат по фотография от хотелиер в града, където е бил настанен.

Двамата мъже са открити в мъчнопроходим терен.

„ Акцията продължава доста тежко, още са доста надалеч, очевидно, че съвсем цяла нощ ще ги носят тия тела. Ще бъде доста мъчно в тъмното. Да се носят тела е доста сложна работа и то, на толкоз дълги дистанции “, изясни Методи Баненски от ПСС-Банско.

Спасителите чакаха хеликоптер да транспортира телата, само че помощта по въздух по този начин и не се случи.

След голям брой диалози сред Спасителната работа и Министерство на защитата хеликоптер от авиобаза " Крумово " излетя в ранния следобяд. Екипът обаче огледа мястото и съобщи, че теренът е рисков и се отдръпна. Според шефа на Планинската избавителна работа и животът на спасителите е в риск.

„ Така споделят от авиобаза " Крумово ", че като терен не дава отговор на сигурността. Отново молим към страната, в последна сметка да се появи система, която да работи качествено, тъй като това не е човешко, не е обикновено “, съобщи шефът на Планинската избавителна работа към БЧК Емил Нешев.

Операцията в планината ще продължи и след среднощ, чака се спасителите да слязат през нощта или рано сутринта на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР