Малко преди началото на зимния спортен сезон група украински бежанци

...
Малко преди началото на зимния спортен сезон група украински бежанци
Коментари Харесай

Заради зимната си ваканция: Чешки депутати изместват украински бежанци от почивен дом на парламента


Малко преди началото на зимния състезателен сезон група украински бежанци би трябвало да изоставен почивен дом на чешкия парламент, което решение провокира рецензии в обществото, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Около 25 индивида са настанени от пролетта в курортен комплекс, принадлежащ на Камарата на депутатите, в града Харрахов в региона на планината Кърконоше. Сега обаче те би трябвало да се реалокират, тъй като неколцина чешки депутати желаят да прекарат зимната си почивка в комплекса.

Говорител на районната администрация в провинция Либерец заяви през вчерашния ден, че за бежанците въпреки всичко са обезпечени различни жилища и те ще могат да останат, където работят и децата им вървят на учебно заведение.

Премиерът на Чехия Петър Фиала се причисли към рецензиите на опозицията по адрес на управлението на Народното събрание.

По думите му " украинците би трябвало останат там където са " и " това не би трябвало да се случва ". Маркета Пекарова Адамова, ръководител на Камарата на депутатите, отхвърли рецензиите като " стихия в чаша вода ".

От началото на съветското настъпление в Украйна в 10,5-милионна Чехия обитават под краткотрайна протекция 467 хиляди украинци, сочат данни на чешкото вътрешно министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР