Малко преди началото на презентацията на флагманския смартфон OnePlus 12,

...
Малко преди началото на презентацията на флагманския смартфон OnePlus 12,
Коментари Харесай

OnePlus 12 ще получи същите камери като OnePlus Open и Oppo Find N3, но качеството на снимане ще бъде по-високо

Малко преди началото на презентацията на флагманския смарт телефон OnePlus 12, която ще се организира в Китай на 5 декември, компанията OnePlus стартира да споделя някои детайлности по отношение на новия си артикул. След публикуването на формалните изображения на OnePlus 12, които потвърдиха цветовите разновидности на корпуса на смарт телефона, президентът на китайското поделение на OnePlus Ли Джи Луис (Li Jie Louis) разкри дизайна на главната камера на новия флагман. Потвърдено е и съществуването на безжично зареждане.

Ли Джи Луис разгласява тийзър, на който се виждат и трите камери под марката Hasselblad. Тийзърът демонстрира, че главната камера ще бъде основана на двуслоен датчик за изображенията Sony LYT-808 с резолюция 48 MP, ултраширокоъгълната камера ще е с резолюция 48 MP, а перископният телеобектив с 3x нарастване ще има резолюция от 64 MP. Смартфонът има и 13-канален мултиспектрален датчик за обезпечаване на по-широк набор.

Същата настройка на камерата може да се види и в смарт телефоните OnePlus Open и Oppo Find N3, като единствената разлика е, че камерите OnePlus 12 имат малко по-различен дизайн и архитектура на вътрешните съставни елементи. Изглежда, че OnePlus не е „ изобретил велосипеда “ и е взел като основа за новия си флагман същата структура на камерата като тази на OnePlus Open и Oppo Find N3, които към този момент потвърдиха високото качество на фото и видео снимането.

Ресурсът GSMArena.com обаче счита, че качеството на снимане на камерите в OnePlus 12 въпреки всичко ще бъде по-високо от това на посочените модели, защото идният смарт телефон употребява новия чип Snapdragon 8 Gen 3. Qualcomm съобщи, че тази платформа ще разшири опциите на камерата благодарение на AI, в това число и семантичното сегментиране за възстановяване на яркостта и детайлите в изображението, заличаване на обекти от видео и генеративен ИИ за разширение на изображенията отвън рамките на в началото сниманите данни.

Към момента, за OnePlus 12 е известно още, че ще бъде оборудван с 2K екран, създаден от BOE и IR датчик, поддържа безжично зареждане и технологията Rain Water Touch, която ви разрешава да употребявате смарт телефона, даже и при мощен дъжд. Беше доказано също, че смарт телефонът ще получи безжично зареждане, само че мощността му не се прецизира. Според слуховете ще бъде до 50 W.

След представянето си в Китай, смарт телефонът се чака да бъде пуснат на международния пазар на 24 януари 2024 година Въпреки това, съгласно ресурса Engadget, световната премиера на OnePlus 12 ще се състои доста по-рано – на 15 декември.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР