Малко преди 22:00 часа снощи в районът на летище София

...
Малко преди 22:00 часа снощи в районът на летище София
Коментари Харесай

Какво се случва на летище София? Товарят украински самолет посред нощ

Малко преди 22:00 часа нощес в регионът на летище София три камиона с извънгабаритен товар минават по Ботевградско шосе. Час по-късно те са на перона на летището, покрай украинския АН-124. В среднощ камионите качват завития с брезент извънгабаритен товар на борда. Електрокари стартират да качват зелени сандъци на самолета, оповестява bTV. В рамките на 3 дни това е вторият АН-124, който идва у нас.

Около 7:00 часа сутринта, откакто беше претрупан, украинския аероплан напусна София, с цел да кацне в Жешов, Полша. Летище, което се намира единствено на 78 км от границата с Украйна. 

Министърът на стопанската система Корнелия Нинова съобщи пред bTV, че не допустимо да оказваме военна помощ на Украйна през Полша, преди гласуването в Народното събрание. Тя отговори, че не е допустимо и това не се прави. Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев разгласи, че България непосредствено не изпраща оръжия към Украйна. Той разгласи още, че не се изнася директно за Украйна и  е е допустимо това да става зад тила му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР