Малко преди 11:30 ч. посланикът на Република Северна Македония Агнеза

...
Малко преди 11:30 ч. посланикът на Република Северна Македония Агнеза
Коментари Харесай

Посланикът на Северна Македония пристигна в МВнР заради стрелбата по българския клуб в Охрид

Малко преди 11:30 ч. посланикът на Република Северна Македония Агнеза Руси-Поповска влезе в Министерство на външните работи.

Посланикът беше извикан, с цел да ѝ бъде връчена протестна нота поради стрелбата по клуба “Цар Борис Трети ” в Охрид.

Българските дипломати са уведомили в детайли още нощес и управлението на Европейската комисия за тежкия случай.



Ето и цялостната позиция на Министерство на външните работи:

" Министерството на външните работи осъжда изрично сериозното престъпно действие, при което на 23 ноември 2022 година в Охрид, Република Северна Македония е употребявано огнестрелно оръжие против Клуб на жители с българско съзнание „ Цар Борис III “.

Генералното консулство на България в Битоля е било осведомено за случилото се вечерта на 23 ноември. Незабавно генералният консул Димитър Иванов е посетил Охрид и е открил контакт с членове на сдружението и способените институции в града, ангажирани с случая.

Това престъпно действие е третото посягане против Клуб " Цар Борис III " за по-малко от два месеца. Предишното нахлуване бе осъществено единствено преди два дни, за което Министерството на външните работи изпрати вербална нота до посолството на Северна Македония в София.

Отбелязваме реакцията на Министерството на външните работи на Северна Македония, само че изрично не одобряваме такива тежки престъпни действия да бъдат определяни като вандалски акт.

Министерството на външните работи чака способените управляващи в Република Северна Македония в най-кратки периоди да подхващат дейности за откриване и заблуждение под отговорност на причинителите на закононарушението против Клуб „ Цар Борис III ”.

Във връзка със случая през днешния ден в Министерството на външните работи ще бъде извикана на среща изключителния и пълномощен дипломат на Северна Македония госпожа Агнеза Руси-Поповска, на която ще бъде връчена протестна нота ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР