Малко повече от седмица остава за подаване на декларациите за

...
Малко повече от седмица остава за подаване на декларациите за
Коментари Харесай

Над 412 хил. вече декларираха доходите си за 2020-а, от тях 85% - онлайн


Малко повече от седмица остава за подаване на декларациите за облагане на приходи те на физическите лица, получени през 2020 година До този миг над 412 000 души са заявили приходи те си пред Национална агенция за приходите. Близо 85 % от декларациите са подадени по електронен път с личен идентификационен код /ПИК/ или електронен автограф /КЕП/. 19 000 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, допълват от Национална агенция за приходите.

Годишна данъчна декларация подават лицата, получили възнаграждения през 2020 година, даже и в случай че данъкът им е удържан в цялостен размер от платеца на прихода. Земеделските стопани и лицата, които през предходната година са получили приходи от наем, непринудено обезпечаване или обезпечаване, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина, също би трябвало да попълнят формуляра.

Срокът за обявление и заплащане на налога по годишните данъчни заявления е 5 май.

Едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, подават годишните си заявления за приходи те до 30 юни 2021 година В случай, че едноличен търговец или регистриран аграрни собственик, който се полза като Едноличен търговец, е получил и приходи , които не са свързани с тази му активност, като да вземем за пример от наем, те се заявяват в период до 5 май.

Най-лесният и бърз метод за подаване на декларацията и заплащане на отговорностите е през портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите , налични с ПИК или КЕП. Онлайн заплащането е една от най-често употребяваните електронни услуги на Национална агенция за приходите. От началото на годината досега през нея без такси са платени съвсем 100 млн. лева

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни заявления и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 на цена, съгласно цената на съответния оператор и в уеб страницата на Национална агенция за приходите .
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР