Малко повече от месец след световната премиера на новия албум

...
Малко повече от месец след световната премиера на новия албум
Коментари Харесай

Мистерията... представя видео към Рано ранила

Малко повече от месец след международната премиера на новия албум на "Мистерията на българските гласове " е готово и видеото към още една от песните в него - "Рано ранила ". В основата й е танцът бучимиш, дал и заглавието на албума - "БууЧииМиш ". За разлика от първия сингъл "Pora Sotunda ", в който взе участие Лиса Джерард, в "Рано ранила " слушателите ще доловят осезаемо наличието на международния първенец по бийтбокс Скилър. Той придава модерно звучене на песента и укрепва неравноделния й темп. В сингъл версията на "Рано ранила ", която е друга от тази в албума, със соло на гъдулка се изявява Христина Белева. Участват също немският перкусионист Дейвид Кукерман и китаристът и басист Петър Миланов. Автор на музиката е композиторът Петър Дундаков, който е и музикален продуцент на албума, а текстът е на Бояна Бункова. Продуцент на "Мистерията на българските гласове " и на новия албум "БууЧииМиш " е "Шуберт мюзик пъблишинг ", осведоми Радост Пенева, специалист ВО.
"Рано ранила " е една от най-енергичните песни в албума, избрана от задграничната преса като носеща силата на "празничен танц " (цитат от италианското издание "SpazioRock " и английското "Higher Plain Music "). Според английското сп. "We Are Cult " присъединяване на Скилър в песента "илюстрира, че античното и модерното в края на краищата не са толкоз разнообразни едно от друго ". Песента е и една от четирите от албума, предложени особено от полското издание "KVTL ", поради бързото и живо движение, в които мощният бийт среща фоклорното пеене. Неслучайно във фокуса на видеото е модерна млада двойка, през чийто взор режисьорът Валери Милев намира връзката на фолклора с нашето съвремие. Видеото е снимано в София и край езерото Панчарево. Оператор е Антон Бакарски, а хореографията е поверена на Маргарита Будинова.
"Мистерията на българските гласове " показа публично новия си албум в края на май. "БууЧииМиш " съдържа 12 нови творби, особено написани за световноизвестния български състав, а това е първият им албум от 20 година насам. У нас той е наличен на CD, SACD, лимитирано издание книга с два CD, включващи и бонус тракове, плоча и бокс сет.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР