Малко повече от месец след излизането му на пазара в

...
Малко повече от месец след излизането му на пазара в
Коментари Харесай

Mercedes EQS SUV пристигна в България

Малко повече от месец след излизането му на пазара в Германия, електрическият Mercedes EQS SUV дойде и в България. Напълно електрическият модел ще се предлага в три версии у нас - EQS 450, 500 и 580, като всяка една от тях е оборудвана с два електромотора и разполага надлежно с четири задвижващи колела.
 Снимка 599835

В топ версията мощността доближава 536 к.с. и 858 Нм оптимален въртящ миг. При нея оптималният пробег доближава 660 километра по стандартизирания способ за тестване WLTP. За задачата колата разчита на много огромна литиево-йонна батерия с потенциал 108.4 кВч.

У нас Mercedes EQS SUV ще се предлага единствено в своя 7-местен вид, като при него вторият ред седалки има електрическо контролиране, а двете седалки на третия ред са сгъваеми и се скриват в пода на багажника.
 Снимка 599838

Стандартно моделът идва с трифазен заряден модул с мощ 11 киловата, а против доплащане можете да получите даже 22 киловата зарядно. Предлага се и опция за бързо зареждане с прав ток до 200 кВт, с което изцяло изтощена батерия се зарежда за към половин час.
 Снимка 599837

Подобно на своя съименик EQS, новият EQS SUV се предлага серийно със завиваща задна ос с ъгъл на завиване до 4.5 градуса, която усъвършенства маневреността, улеснява паркирането и усъвършенства държанието на колага в завой. Подобно на електрическата лимузина и тук има опция за актуализация на софтуера по безжичен път " over-the-air ". Така на по-късен стадий всеки притежател ще може да отключва разнообразни спомагателни екстри и функционалности в своя автомобил, като да вземем за пример повече градуси за завиване на задната ос.

Цените в България стартират от 282 300 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР