Малко повече от година до началото на Олимпийските игри в

...
Малко повече от година до началото на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Петте европейски титли в една седмица дават повод за оптимизъм за Олимпиадата

Малко повече от година до началото на Олимпийските игри в Париж през 2024г. щангистите и борците ни записаха цели 5 европейски трофеи при мъжете и дамите извоювани в границите на седмица. Това несъмнено дава оптимизъм за Олимпиадата идващото лято. 
Прочетете още
Карлос Насър и Ангел Русев сграбчиха европейските трофеи в щангите, а борците ни Едмонд Назарян, Мими Христова и Юлияна Янева завоюваха европейското злато в битката.

Рядко България печели в една седмица 5 европейски трофеи  и това достижение несъмнено не би трябвало да бъде подценявано.

Естествено тук идва и въпросът какъв брой медала ще можем да спечелим от Олимпиадата в Париж следващата година.

На предните Олимпийски игри в Токио България записа връх от 2000-та година за първи път имахме трима олимпийски първенци . Това постави край и на черната серия без олимпийски първенец, откакто преди този момент Румяна Нейкова през 2008-ма беше завоювала последния златен орден за страната ни.

Карлос Насър наподобява измежду любимците и на Олимпиадата. Той записа два международни върха, а дуела от 397 кг. можеше да го направи първенци в предните две категории. Не инцидентно той беше определен и за номер 1 на Европейското по щанги.

Ангел Русев също е абмициран да донесе орден от Олимпиада. 

Едмонд Назарян сподели в действителност ужасно показване в последните години и също е измежду евентуалните медалисти на Олимпиадата. Любопитно е, че татко му Армен Назарян е олимпийски първенец и бронзов медалист от Олимпийски игри и в случай че Едмонд успее да завоюва орден семейството Назарян ще стане една от дребното в България с медали на татко и наследник. 

Мими Христова и Юлияна Янева, които станаха европейски шампионки също ще създадат всичко допустимо, с цел да се окичат с орден от Олимпиадата. 

Олимпиадата е най-важното съревнование за всеки един състезател и много постоянно ставаме очевидци и на изненади. Станка Златева беше на международния връх доста години, само че по този начин и не съумя да завоюва злато на игрите. Стефка Костадинова като международна рекордьорка съумя да завоюва златото на последната си Олимпиада. Един от най-великите тенисисти за всички времена Роджър Федерер и Новак Джокович нямат златни олимпийски медали на сингъл. 

На Олимпиадата в Токио може би никой не очакваше, че България ще завоюва златен орден, само че страната ни съумя да го направи посредством Ивет Горанова - карате, Стойка Кръстева - бокс и ансамбъла ни по художествена гимнастика. За страдание Ивет Горанова няма да може да пази купата си в Париж, тъй като каратето отпадна като спорт от игрите следващата година. 

Щангите и битката са един от най-традиционните спортове за България, които носят медали и тази серия може да продължи и в Париж. В Токио имахме единствено двама щангисти поради допинг свадите, само че те бяха доста покрай медалите. Щангите съвсем постоянно носят медали от Олимпиада за България, а в битката от игрите през 1956г. до в този момент носи най-малко по един орден на игрите. 

Така година преди Олимпиадата имаме сериозен мотив за оптимизъм и за какво българските спортисти да не донесат повече медали и от Токио, когато имахме общо 6 оценки - три златни медала, един сребърен орден и два бронзови. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР