Малко под 500 000 души все още са без тока.

...
Малко под 500 000 души все още са без тока.
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Малко под 500 000 души все още са без ток

Малко под 500 000 души към момента са без тока. Това сподели на брифинг пред публицисти министърът на енергетиката Румен Радев. 

" Всички проблеми в мрежа високо напрежение са отстранени. От 20 наранени подстанции, във всички имаме постоянна съгласуваност. Ситуацията със приблизително и ниско напрежение към момента е комплицирана. В ЕРМ Запад - 778 обитаеми места имат повреда.

Това са над 300 000 клиенти. Най-засегнати са Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Софийска област, Плевен, Ловеч, Кюстендил. В ЕРМ Юг местата без ток са 55. Най-сериозно е ситуацията в Стара Загора, Хасково и Сливен. В ЕРМ Север в 779 места има повреди. Над 430 обитаеми места са електрозахранени в границите на днешния ден ", изясни той. И добави, че газопреносните сдружения проблеми няма.

" В към 600 абонатни станции в " Топлофикация - София " има повреди. В тези комплицирани часове работят над 1000 сътрудници от електроразпределителните сдружения. Всички желаеме оптимално бързо да бъдат отстранени повредите. Трябва да отдадем дължимото на работещите по вредите. Трети поред уикенд обстановката е сложна ", сподели още той.

На брифинга той изрично съобщи, че новината за покачвания радиационен декор е подправена. 

Обичайните стойности са сред 0,07 и 0,3 микросиверта на час. За последните 24 часа сме в този период. В региона на Козлодуй и на разстояние от 100 км са към 0,10. Заради естествения декор на тухлите има по-висока стойност. Няма какъвто е и да е мотив за безпокойствие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР