Малко по-рано пред Румен Радев лидерът на Възраждане Костадин Костадинов

...
Малко по-рано пред Румен Радев лидерът на Възраждане Костадин Костадинов
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: БСП разговарят с президента за съставяне на редовен кабинет

Малко по-рано пред Румен Радев водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че партията му е подготвена не за съпротива, а да ръководи. От своя страна президентът поздрави групировката с високия избирателен резултат и попита по какъв начин от " Възраждане " виждат опцията за сформиране на държавно управление и по-нататъшната работа на Народното събрание. Радев акцентира и че упованията към Народното събрание в този момент са " най-малкото да одобри бюджет ".

С въпрос за бюджета и вероятността за сформиране на кабинет се обърна Радев и към Движение за права и свободи, които пък му подариха саралия по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Мустафа Карадайъ означи, че очевидно Движение за права и свободи би трябвало да влезе още веднъж в ръководството, с цел да влезе страната в Шенген и в еврозоната. 

Ден по-рано пред президента Бойко Борисов, Томислав Дончев и Десислава Атанасова от бяха безапелационни, че постоянен кабинет може да има единствено в случай че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съумеят да се схванат.

От втората политическа мощ не престават обаче да поддържат мнението си, че няма по какъв начин да поддържат кабинет на ГЕРБ, само че са подготвени да предложат състав на държавно управление с втория мандат.

Предстои президентът да организира диалози и с " ИТН ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР