Малко по-малко от два часа продължи разпитът на премиера Кирил

...
Малко по-малко от два часа продължи разпитът на премиера Кирил
Коментари Харесай

Петков след разпита: Време е да бъдем сигурни, че прокуратурата наистина си върши работата

Малко по-малко от два часа продължи разпитът на премиера Кирил Петков във Върховна касационна прокуратура. Министър-председателят остави на проверяващите директория с 19 имена на хора, които, по думите му, имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения. Името на основния прокурор Иван Гешев не участва в този лист, посочи министър председателят на излизане от прокуратурата.

" Критиката ми към него е, че не сме удовлетворени от осъществената от него активност като основен прокурор. " - сподели министър-председателят. Пред публицисти Кирил Петков описа, че по време на разпита е изразил чувството си, че нито българското общество, нито държавното управление е предостатъчно от резултатите, които прокуратурата е постигнала до този миг. Затова се се надява, че данните, които е дал, ще концентрират прокуратурата да прави своите следствия, с цел да сме сигурни, че няма човек над закона.

" Имената от листата са същите, които загатнах по време на диалогът с Иван Гешев. Надяваме се, че откакто министър председателят внесе данни, прокуратурата ще ревизира още по-внимателно дали има данни за осъществени закононарушения. " - сподели Петков.

Кирил Петков отхвърли да конкретизира какво тъкмо има поради под това прокуратурата да си свърши работата. Подчерта, че почита разделянето на управляващите, само че просто концентрира упованието за правдивост от страна на обществото и за това прокуратурата да си прави работата. " Всички имаме въпросителни дали това се е случвало и дали основният прокурор е направил всичко допустимо да отговори на тези упования. " - добави министър председателят. Министър-председателят е бил разпитан от двама прокурори от ВКП, които, по думите му, са се държали извънредно професионално. Поводът за разпита стана срещата на министър-председателя с основния прокурор Иван Гешев предишния петък, когато Петков е показал имена и прякори на хора, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната, само че против тях не са подхванати дейности за търсене на наказателна отговорност. В 15.00 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - шеф на кабинета му, която също е участвала на срещата с Гешев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР