Малко, но могъщо вероятно би бил най-лесният начин да опишем

...
Малко, но могъщо вероятно би бил най-лесният начин да опишем
Коментари Харесай

48 часа в най-богатата страна в света: Малка, но мощна европейска красавица, която туристите несправедливо заобикалят 


„ Малко, само че могъщо евентуално би бил най-лесният метод да опишем Великото херцогство Люксембург, както публично се назовава страната. Граничейки с Германия, Франция и Белгия, доста пасажери го заобикалят, само че тези, които го опознаят малко по-добре, са сюрпризирани да открият какъв брой доста има на толкоз дребна територия. "

„ Люксембург е последното велико херцогство в света и с изключение на обстоятелството, че е най-богатата страна в света, то е и една от шестте страни основателки на Европейския съюз.

Там се намират няколко значими европейски институции, макар обстоятелството, че има минимум поданици от всички страни в Европейския съюз “, споделя Робърт Дашечин, публицист странник от Баня Лука, който неуморно изследва света, написа и издава книги и неговите прекарвания и прекарвания на Почти 150 000 души постоянно следват YouTube.

Повече от половината поданици са чужденци
„ Страната има три публични езика, немски, френски и люксембургски, като всеки от тях се употребява в избрани случаи. Френският нормално се употребява в държавните институции, немският в бизнес средите, а люксембургският нормално в ежедневните обстановки сред хората. Освен това просветителната система е разпределила тези три езика по доста забавен метод, тъй че люксембургският се употребява най-вече в началното учебно заведение, немският в междинното учебно заведение, а последният стадий от учебното заведение нормално се прави на немски.

Доминиращата вяра в страната е римокатолическата и повече от 50% от популацията на страната е формирано от чужденци “, споделя Робърт за страната, която неотдавна посети.

Отлични заплати


Според отчета на МВФ за 2024 година Люксембург е най-богатата страна в света. Брутният вътрешен продукт в Люксембург е най-високият на глава от популацията в Европейския съюз – възлиза на 90 900 евро, което е доста над междинното за Европейски Съюз (35 500 евро).


Това е съвсем двойно повече от междинната заплата в Европейски Съюз - 18 372 евро на година (1531 евро на месец).



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР