Малко над една четвърт (26,4 %) от големите строителни фирми

...
Малко над една четвърт (26,4 %) от големите строителни фирми
Коментари Харесай

Азиатци наводняват пазара на работна ръка в румънското строителство

Малко над една четвърт (26,4 %) от огромните строителни компании в Румъния сега наемат задгранични служащи , най-вече от Азия, към 12% от тях са в развой на наемане, а друга една четвърт (24,5%) обмислят концепцията за наемане на квалифицирани служащи от други страни, съгласно изследване, извършено от IBC Focus, компания, която следи строителните обекти и планове в страната.

Само 37% от огромните строителни компании сега наемат служащи единствено от Румъния, оповестява Agerpres ”.

В Румъния има над 400 000 строителни служащи, до момента в който в Европа има над 700 000 румънци, работещи в тази област, по данни на Федерацията на работодателските сдружения в строителството.

Според разбора, на който са дали отговор 100-те най-мощни строителни компании в Румъния, 57% от огромните компании декларират, че плануват нарастване на броя на чиновниците през идващия интервал. Това единствено ще усили потребността от задгранични служащи. За 2023 година държавното управление възнамерява да резервира квотата за задгранични служащи на 100 000 души - с цел да се покрие дефицитът на работна ръка, регистриран в области като строителството, превоза и хлебопроизводството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР