Малко над 25 кг е кокаинът, намерен вчера на брега

...
Малко над 25 кг е кокаинът, намерен вчера на брега
Коментари Харесай

Строителни работници открили сака с кокаин край Варна

Малко над 25 кг е кокаинът, открит през вчерашния ден на брега в курорта „ Слънчев ден ” край Варна. Изхвърленият от морето опиат е бил открит на пясъка от строителни служащи, които са алармирали на телефон 112 към 17.00 ч. Това разгласи зам.-директорът на варненската полиция комисар Андрей Ангелов.
Строителни служащи разкрили сака с кокаин край Варна

Изплувалият сак прилича тези, открити преди няколко дни в Тюленово и в Румъния. Бил е завит в непромокаема материя и бразилска избавителна жилетка, тъй че да се задържи над водата.

Най-вероятно дрогата е обвързвана с количествата кокаин, открити край Тюленово и в Румъния. Това обаче ще стане ясно на по-късен стадий, след излизане на резултатите от експертизите, уточни комисар Ангелов.

Кокаинът е бил разпределен в 25 пакета със приблизително тегло 1 кг. Качеството на опиата е сред 75 и 90%. По цени на наркотичните субстанции за потребностите на съдопроизводството, които са регламентирани с разпореждане на Министерския съвет от 1998 година, цената на планове кокаин е към 7 млн. лв.. Колко би коствала дрогата на уличния пазар към момента не може да се каже, означи изпълняващ функционалността областен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Вече повече от седмица екипи на Министерство на вътрешните работи, Жандармерията и Гранична полиция обикалят черноморското крайбрежие, търсейки сходни пакети. Търсенето е както на брега, по този начин и в морето и ще продължи несигурно време, изясни зам.-директорът на варненската полиция.

Във вторник шест сака с близо 170 кг кокаин изплуваха в морето край Тюленово. По предварителни данни цената на опиата, който е с изключителна непорочност, надвишава 70 млн. лв.. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР