Малко над 2.6 пъти повече са оздравелите отколкото заразените с

...
Малко над 2.6 пъти повече са оздравелите отколкото заразените с
Коментари Харесай

COVID-19 уби още шестима мъже за денонощието в Русенско

Малко над 2.6 пъти повече са оздравелите в сравнение с инфектираните с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. Това сочат данните на Регионалната здравна ревизия.

За миналите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 47 нови случая на коронавирусна зараза, а излекуваните са 126. Най-много от новите случаи 35 са от най-голямата община, а точно Русе. Други петима от новозаразените са от Бяла, четирима от Сливо поле, както и по един от Борово, Ветово и Иваново. В обитаемоте места от общините Две могили и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 7373, а излекуваните 6235. Активните случаи са 755. Запазва се и наклонността за относително по-малък брой намиращи се на болнично лекуване в района. По последни данни все още общо те са 200 души, като 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са умряли още шестима мъже с позитивен тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 383 на възраст сред 27 и 98 години. 236 от тях са мъже, 147 дами.



Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Варна, Пловдив, Плевен и Шумен. След тях се подреждат областите Стара Загора, Бургас и Велико Търново. С минимум нови случаи за миналите 24 часа е област Търговище – 1.

Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР