Малко над 150 чуждестранни туристи са останали в ски курортите

...
Малко над 150 чуждестранни туристи са останали в ски курортите
Коментари Харесай

В ски курортите почти не останаха чужди туристи

Малко над 150 задгранични туристи са останали в ски курортите Банско, Боровец и Пампорово, като се чака до края на седмицата всички те да изоставен страната. Това се разбра от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерския съвет.

В поставения под карантина курорт Банско има към 111 задгранични туристи. Утре се чака от страната да отпътуват 29 английски жители, само че проблем е зародил с група от 66 руснаци, които е трябвало да излетят от Пловдив, само че това се е оказало невероятно поради карантината. След диалог с съветския дипломат Макаров той е поел ангажимент за тях да се обезпечи обособен чартър. До края на тази седмица се чака всички да изоставен страната.

В Боровец са останали 25 задгранични туристи, от които 21 са британски и на следващия ден им следва тръгване. Останалите са един австриец и трима сръбски жители. В Пампорово чужденците са единствено 16 - от Румъния, Русия, Турция и Хърватия, и до събота следва всички да отпътуват.

Общо 47 българи на проведени туристически пътувания все още се намират отвън страната - в Куба, Мексико, Аржентина, Занзибар, Великденските острови. Има проблем с връщането на общо 12 българи от Аржентина, от Буенос Айрес, поради спрени полети. Ангелкова укори туроператорите, че са постъпили безконтролно, като са организирали екскурзии макар апелите на управляващите, и съобщи, че е редно в този момент те да си покрият разноските за прибиране, каквото е допустимо с турските авиолинии.

Министърът добави, че има и доста българи в чужбина, които са отпътували неорганизирано, посредством онлайн платформите, само че техният брой не е прочут. Такъв е казусът с редица блокирани в Малта българи. Ангелкова увери, че страната ще спомага и няма да остави жителите си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (738)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР