Малко над 1 милион българи смятат, че ваксините не са

...
Малко над 1 милион българи смятат, че ваксините не са
Коментари Харесай

Над 1 млн. българи смятат ваксините за опасни

Малко над 1 милион българи считат, че имунизациите не са безвредни. Това демонстрира изследване на проучвателен център "Тренд ", по поръчка на в. "24 часа ".

Близо три четвърти от всички пълнолетни в страната ни са на мнение, че родителите, които не ваксинират децата си постъпват безконтролно. За 80% от българите имунизацията с ваксини е значима, а 7% са на противоположното мнение.

Държавата би трябвало да ползва по-строг и прецизен надзор върху постоянната имунизация съгласно 67% от българите, само че 14% са на противоположното мнение. Близо половината от пълнолетните са на мнение, че би трябвало да бъдат глобени родителите, които не слагат ваксини на децата си.

В изследването е бил тестван въпрос с съответни наказания, които да бъдат налагани при липса на имунизация, като съгласно 32% това е техен избор и не би трябвало да бъдат глобени.

Според 18% би трябвало да бъдат наложени парични наказания, съгласно 15% - комбинирано наказване от наказателна отговорност и парични наказания, съгласно 9% - единствено наказателна отговорност.

Основен акцент в изследването е обвързван с тестване на настройките на българите във връзка с известни конспирации и легенди във връзка с тематиката с имунизациите.

Според 14% от българите имунизациите могат да причинят/ "отключат " аутизъм, което значи, че 770 000 българи споделят това мнение. Близо половината от пълнолетните обаче не знаят или не могат да преценяват.

Още по-висок е делът на българите, които считат, че имунизациите могат да доведат до алергии - 35%, което в числово изражение се равнява на близо 2 млн. души. Делът на несъгласните с това изказване е по-нисък от съгласните - 28%.

Проучването е осъществено посредством директно полустандартизирано изявление "лице в лице " измежду 1005 души над 18-годишна възраст. Проучването е осъществено в интервала 6-13 март 2019 година и е представително за пълнолетното население в страната. Според към 1 млн. пълнолетни българи имунизациите са част от международна интрига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР