Малко наблюдение за политиката през културата.Сашо Морфов, Явор Гърдев и

...
Малко наблюдение за политиката през културата.Сашо Морфов, Явор Гърдев и
Коментари Харесай

ИСТИНСКАТА АЛТЕРНАТИВА ИДВА КОГАТО Я ПРАВИШ, А НЕ КОГАТО ВЪРТИШ ИЗТЪРКАНИ КЛИШЕТА НА ПЛОЩАДА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 30 ГОДИНИ КАТО НАСТЪПВАШ ВСЕ ЕДНА И СЪЩА МОТИКА

Малко наблюдаване за политиката през културата.

Сашо Морфов, Явор Гърдев и Диана Добрева ще бъдат главните режисьори на Народния спектакъл. Морфов беше изпъден оттова в последните години, а в този момент е основен режисьор на трупата и с Гърдев и Добрева образуват режисьорска гилдия в театъра.

Това става по покана на новоизбрания шеф Васил Василев. Васил беше зам.-министър на културата в кабинета на Пламен Орешарски, а в последните години сполучлив шеф на Плевенския спектакъл. Той беше и най-хубавата кандидатура за шеф, завоюва конкурс, а министърът в оставка от „Промяната“ Атанасов отхвърли да му подпише контракта в нарушаване на закона и го направи след обществен скандал.

От две седмици пиар на Народния спектакъл е Велислава Кръстева, която също беше зам.-министър на културата при Орешарски и от 15 години е пиар на Движение за права и свободи. Тя е професионална виолончелистка, както и политолог.

Преди седмица двамата с Васил Василев направиха една от най-успешните акции за продажба на билети в историята на театъра. Пред касите се извиха опашки от младежи, които чакаха по четири часа до един през нощта, с цел да си купят билет.

Нещо сходно се следи и в Българска национална телевизия. По времето на Кошлуков бяха отпушени сесиите за финансиране на кино, всяка седмица има документални филми за бележити български фигури, положителни публицистични и културни излъчвания, качествено международно и българско кино и вести (не реалити или престъпна хроника).

Нещо, което умните и красивите не вършат когато вземат властта, която толкоз желаят по жълтите павета, а след това се чудят, за какво все сами я изтърват и в самоотбрана упрекват Митрофанова, Държавна сигурност, ГЕРБ.  Българска социалистическа партия към този момент не:)

Истинската опция идва когато я правиш, а не когато въртиш изтъркани клишета на площада в продължение на 30 години като настъпваш все една и съща мотика.

Явор Дачков
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР