Малко известно е, че в края на 80-те години на

...
Малко известно е, че в края на 80-те години на
Коментари Харесай

Ето Гучи-Ягуар: колата в 20 екземпляра

Малко знае се, че в края на 80-те години на предишния век Паоло Гучи, някогашният шеф на дизайна на Gucci, е работил с английския производител на шасита Lynx, с цел да сътвори лимитирана серия от 20 модела Jaguar XJS. Автомобилът, който виждате тук, е първият първообраз.

Започва живота си като Lynx Eventer, фирмената версия на XJS V12. Паоло Гучи го обсипва с фини елементи на всички места, в това число наследник лакиран бряст, тапицерия от италианска телешка кожа, полускъпоценни камъни от лапис лазули и доста други. Lynx D-Type в този момент коства солидна сума и се смята за класика единствено по себе си. След стартирането на Jaguar XJS през 1975 година екипът на Lynx запълва пазарна ниша, предлагайки кабриолетна версия – нещо, което Jaguar не предлага по това време. По-късно, когато излиза наяве, че Jaguar ще пусне своя лична отворена  версия, Lynx показва Eventer.

Елегантният жанр на Lynx Eventer наподобява по-добре от общоприетите XJ, на които е базиран; и колата незабавно става известна измежду ценителите. Днес дребното останали модели Lynx Eventers са класика за тези, които могат да си ги разрешат.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР