Малко хора знаят, че 3 февруари е световен ден на

...
Малко хора знаят, че 3 февруари е световен ден на
Коментари Харесай

Характер и поведение на голдън ретривър

Малко хора знаят, че 3 февруари е международен ден на породата голдън ретривър. Малко кучета могат да се похвалят с такова интернационално самопризнание, а то е изцяло справедливо. Дължи се на прелестния темперамент и отлично държание на голдън ретривъра, които ни припомнят с наличието си за какво тези четириноги са наричани най-хубавия другар на индивида. Породата голдън ретривър е красноречиво доказателство за това определение.

Всеки кинолог ще удостовери, че в лицето на това куче имаме най-милото, отзивчиво и симпатично четириного - същински подарък за всеки фен на кучета.

Известно е, че породата е основана като ловджийско куче, само че не може да се чака, че то ще е отличен надзирател, тъй като по темперамент голдън ретривърът е доста доброжелателно към непознати. Готово е да приветства всеки клиент, без да търси преднамереност в него.

Не бива в никой случай ретривърите да се считат за глупави кучета. Те са извънредно умни и интелигентни животни. Позиционирани са на четвърто място в класацията за най-умните кучешки породи в света. Освен това оглавяват класацията за най-хубавите плувци в света.

Високият предел на сензитивност, който имат, ги прави подобаващи за ловен, полицейски и кучета спасители. Тези качества се допълват от желанието на животното да работи, да му се разпореждат отговорности и да носи отговорност, което го прави щастливо от опцията да бъде от изгода.

Тези обстоятелства вършат златните ретривъри едни от най-хубавите работещи животни. Те са чудесни придружители на незрящи хора, както и доста подобаващи лечебни кучета. Добротата им и нежната захапка ги прави пригодни за развъждане на други типове животни, могат да се грижат за дребни котета с огромна топлина и обич.

 Характер и държание на голдън ретривър

Поради високия си разсъдък и желанието си да служи на стопанина, голдън ретривърът се образова елементарно, съблюдава условията и може да бъде квалифициран и от некомпетентен собственик. Желанието на зарадва стопанина го прави отличен придружител, който елементарно се научава да носи чехлите или вестника на своя притежател си, както и да се грижи за децата в фамилията. В огромното му сърце има място както за хората, по този начин и за останалите домашни любимци, към които това куче демонстрира нормалното самообладание и доброжелателност. С право тази порода е съвършеният домакински любим.

Така че, в случай че желаете да си вземете такова куче, вижте разгласи и цени за голдън ретривър.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР