Малко хора отиват във фитнес залата или вечерят, без да

...
Малко хора отиват във фитнес залата или вечерят, без да
Коментари Харесай

7 ситуации, в които трябва да избягвате пиенето на вода

Малко хора отиват във фитнес залата или вечерят, без да пият вода. Въпреки това, прекомерно огромната консумация на течности може да докара до някои съществени проблеми със здравето. Решихме да разберем по кое време пиенето на вода може да бъде нездравословно. Като бонус в края на публикацията ще ви кажем какво ще се случи с тялото ви, в случай че пиете прекомерно доста течности денем. Ето в кои обстановки би трябвало да избягвате пиенето на вода:

1. Точно преди лягане

Има най-малко две аргументи, заради които би трябвало да избягвате да пиете вода преди лягане:

Пиенето на вода преди лягане може да докара до спиране на съня. Има огромна възможност да ви се наложи да уринирате повече през нощта и може да ви отнеме време да заспите още веднъж.

Нашите бъбреци работят по-бавно през нощта спрямо деня. Ето за какво може да забележите отичане на лицето и крайниците заран.

2. По време на интензивна подготовка

Според учените, несъразмерният банкет на вода по време на подготовка може да има негативни странични резултати. По време на интензивна подготовка, телесната температура на индивида се покачва. Но пиенето на прекомерно доста вода за разхлаждане по време на подготовка може да докара до привършване на електролитите.

В резултат на това човек може да страда от:

главоболие

гадене

виене на свят

Освен това, несъразмерният банкет на течности може да бъде рисков за хората със сърдечни болести, защото усилва сърдечното напрежение.

Ето за какво лекарите предлагат да пиете вода след подготовка.

3. Ако урината ви е безцветна

Безцветната урина е симптом на несъразмерна хидратация. Ако имате безцветна урина, евентуално пиете прекомерно доста вода, даже когато не сте жадни. Това прекалено пиянство на вода може да докара до ниски равнища на натрий, което води до някои съществени здравословни проблеми, в това число и допустимо сърдечно заболяване.

4. Когато сте яли нещо в действителност люто

Никога не би трябвало да пиете вода, откакто ядете люти чушки, защото чувството за парене е породено от молекулата, наречена капсаицин. Тъй като капсаицинът е неполярна молекула, той може да се разтваря единствено в други неполярни субстанции като мляко. Пиенето на вода единствено ще утежни ситуацията.

5. Точно преди, по време на и след хранене

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР