Малко градове по света предлагат по-въздействаща среща с миналото от

...
Малко градове по света предлагат по-въздействаща среща с миналото от
Коментари Харесай

Местата, Които Задължително Да Посетиш В Дубровник

Малко градове по света оферират по-въздействаща среща с предишното от оградения с крепостни стени Дубровник, ситуиран на южното крайбрежие на Хърватия.

С неговите дебели средновековни стени, солидни врати и покачващите се зъбери, Дубровник връща туристите обратно във времето, когато укрепеният град е съществена морска мощ, командваща третата по величина флота в Средиземно море.

Красиво консервираният град от дълго време е съществена туристическа дестинация в страната и Европа, а през днешния ден притегля още повече внимание като място на фотосите на известния сериал на HBO „ Игра на тронове “.

Почитателите на историята ще изпаднат във екстаз от всички забележителности и атракции в Дубровник, а околните плажове и острови оферират необятни благоприятни условия за развлечение на феновете на слънцето и плажа.

Дори и малко посещаване в града ще ви помогне да разберете за какво е наименуван Перлата на Адриатика. Вижте Топ 10 на най-красивите забележителности в града:

Старото пристанище на Дубровник

Намиращо се в източната част на града, Старото пристанище е предпазено посредством два вълнолома: Порпорела, издигнат през 1873 година, както и доста по-възрастния Касе, който е издигнат през 1485 година от солидни камъни, струпани върху дървени основи.

В разцвета на Дубровник крепостите са издигнати към периметъра на пристанището, с цел да охраняват корабите в него. Днес Старото пристанище е по едно и също време туристическа атракция и насочна точка за круизи до плажовете на близкия остров Локрум.

С живописни си гледки и вградени пейки, вълноломът Порпорела е известно място за вечерна разходка и наблюдаване на залеза над Адриатическо море.

Плажът Баня

Това е най-близкият плаж до Стария град, което го трансформира в най-удобния за туристите и този с най-хубавите гледки към крепостните стени.

Част от този чакълен плаж изисква входна такса, само че има и безвъзмездна зона. Това е превъзходен метод да успехите горещините след разглеждане на забележителности в Стария град.

Дейностите тук включват плажен волейбол, мини футбол и водна топка. Или просто можете да се насладите на едно пиво, излегнати на шезлонга.

Францисканският манастир

Разположен наоколо до Порта Пиле в западния завършек на улица Страдун, във Францисканския манастир се намира най-старата аптека в Европа, която към момента работи.

И до момента в който по-голямата част от истинската структура на църквата е разрушена по време на земетресението през 1667 година, романската обител и градините й са съвсем същите, както и преди 500 години.

Съкровища от сбирката на манастира, редки книги и предмети на изкуството са експонирани в огромната ренесансова зала. Билкови лосиони и отвари, приготвени по вековни предписания, се продават в аптеката от 14-и век.

Фонтанът Онофрио

През 15 век в Дубровник се построява тръбопровод, който да подсигурява снабдяването с прясна вода на града.

Онофрио Джордано делла Кава е претрупан със задачата. Два фонтани, носещи името на архитекта, бележат крайните точки на системата.

По-впечатляващият от двата е огромният шадраван Онофрио, който се намира на улица Страдун, против Църквата на Спасителя. Украсен с огромен купол, фонтанът към момента обезпечава студена и бистра вода за жадните му гости.

Портата Пиле

На стените на Стария град на Дубровник се намира портата Пиле, която в действителност съставлява две врати в едно.

Построена през 1537 година, външната врата разполага с арка, вградена в полукръгло барикада. Орнаментирана от скулптура на Св. Блез, настойник на града, вътрешната врата от 15-и век води посетителите до улица Страдун.

В днешно време вратите стоят отворени непрекъснато. Местни хора, облечени в костюми от минали столетия, от време на време се показват като защита на портата, с цел да дават благоприятни условия за неповторими фотоси на посетителите.

Виж цялата публикация ТУК
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР