Малко да се опита някой да въведе ред в чудовищните

...
Малко да се опита някой да въведе ред в чудовищните
Коментари Харесай

Смешен плач! С такива приятели на Кирил и Асен не им трябват врагове

Малко да се опита някой да вкара ред в чудовищните обири, които към този момент 33 години назоваваме политика, и го афишират ни повече, ни по-малко, за фашист! С това название се снабди през вчерашния ден финансовият министър Асен Василев поради „ изтеклия “ към БНР законопроект за ограничения за предварителна защита и отбрана на националната сигурност от опасности за икономическата и финансовата система на страната. Законопроектът бе небрежно разгласен за мракобесен, Междуведомствения съвет, който ще брани страната от опасности за икономическата и финансовата система – за протиконоституционен, а описите на извършващите финансови закононарушения “ – за нарушение правата на индивида.
Все мощни думи. Максимално мощни. Думи като патрони, чиято в случай че не единствена, то най-малко съществена цел е да предотвратят всяка опция извършващите закононарушението „ кражба “ да бъдат осъдени, в случай че не от българската, то най-малко от непозната страна, която около себе си пази и нас.
Нали никой не се съмнява, че името на Човека, който опозицията и множеството ръководещи, стреснати от мощните прилагателни пазят, е Делян Пеевски? Нали не сте не запомнили, че предишното лято подопечната на ГЕРБ/ДПС и персонално на Пеевски прокуратура запита Департамента по правораздаването на Съединени американски щати въз основата на каква информация бяха наложени глобите на Делян Пеевски, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов? Нали помните, че тази зима два разнообразни тричленни състава на Върховния административен съд (ВАС) оповестиха за оскъдни елементи от акта на Министерския съвет, обвързван със глобите по закона „ Магнитски “? Същият този съд, чиийто ръководител Георги Чолаков оня ден се скара на депутатите, че одобряват корекция в Закона за досиетата, която разрешава на Комисията да афишира имената на комунистическите ченгета? На процедура през февруари 2022 Върховният административен съд разгласи за незначително решението на служебното държавно управление да сътвори така наречен „ черен лист “ на хора и компании след глобите по световния закон. Сега финансовият министър се пробва да сътвори още веднъж този лист с умишлен закон. И го афишират за фашист!
Ще отворя дребна скоба, с цел да обясня

нелепостта на епитета „ фашизъм “, изключително в устата на „ някогашни “ комунисти

Фашизмът централизира властта, не разрешава съпротива или рецензия, концентрира контрола над всички типове активност в ръцете на страната, само че ЗАПАЗВА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ! Комунизмът, с изключение на тоталния надзор върху обществото, открива надзор и върху средствата за произвеждане, капитала, земята и така нататък, в името на пролетариата. По-точно казано – напряко ги краде. Така че закон, който лишава непозната благосъстоятелност, би трябвало да бъде наименуван комунистически, а не фашистки. Ама обръща ли им се езика на всичките някогашни комунисти, разпределени във всичките сегашни партии???
Да продължа всъщност: подобен закон би трябвало да има, такива описи би трябвало да се създадат, такива последици включените в тях (проверка по Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество) би трябвало да понесат. ЗАЩОТО СТАВА ДУМА ЗА НАГЛИ И ЧУДОВИЩНИ КРАЖБИ! Мога да схвана гневните реакции на някогашните ръководещи от ГЕРБ и прокситата им от Движение за права и свободи – те опоскаха страната и се опасяват от отмъщение. Но съм неприятно сюрпризиран от паническите оправдания на партии от ръководещата коалиция, която пристигна на власт с посланието

„ нулева приемливост против корупцията “

Какво друго, в случай че не нулева приемливост против корупцията, е сходен закон? При това освен националната, само че и световната? Защо се плашат от сянката си? Кого „ внимават да не обидят “? Защо?
Ако е поради опасенията за злоупотреби и субективните преценки на политици, които могат да употребяват закона за кавга с политически съперници, това са цялостни нелепости. По-големи даже от епитета „ фашистки “, с който явно оттук насетне ще бъде „ брандиран “ всеки опит да се бори корупцията, облечена във власт. Списъците били тоталитарен инструмент – като че ли ги няма за всичко в живота, което е някакъв недостиг – в тази ситуация недостиг на правдивост. Финансовият министър щял да взема субективни решения, тъй като е политик. Нима решенията на ръководителя на Върховния административен съд или основният прокурор са обезпечено справедливи, тъй като са адвокати??? От какъв напън тогава да ги сменяме, като толкоз право съдят? И не беше ли правосъдната промяна главен приоритет на ръководещата коалиция наред с битката против корупцията? Прави ли си още някой илюзии, че с тази прокуратура и този съд тази корупция ще векува?
И друга заблуда към този момент би трябвало да не си вършат продължаващите смяната – че ще се радват на медийния комфорт и социлогическото благоволение, които им помогнаха да дойдат на власт. Злополучният проекозакон изтече през националното радио, което най-малко през последните години бе бащиния на Движение за права и свободи (както прочее и БНТ). Няма по какъв начин публицист да се добере до сходен документ, в случай че не му бъде подхвърлен. Жокер – най-острите рецензии към законопроекта насочиха от ИТН…
С такива другари на Кирил и Асен не им трябват врагове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР