Малкият Путин в Будапеща явно е глътнал много въздух. Джорджа

...
Малкият Путин в Будапеща явно е глътнал много въздух. Джорджа
Коментари Харесай

Малкият Путин явно е глътнал много въздух

" Малкият Путин " в Будапеща очевидно е глътнал доста въздух. Джорджа Мелони и Макрон са го убеждавали настойчиво да не се опълчва на пакета за помощ на Украйна. Той най-сетне благоволил.

Помощта на Европейски Съюз за Украйна надалеч не е обвързвана само с потребностите на ВСУ. Киев просто не е в положение да поддържа съществени обществени системи в страната вследствие експанзията на Кремъл и разрушенията, които войната предизвиква. Ако украинската страна рухне, милиони хора ще тръгнат на запад - към Европейски Съюз. Тогава Орбан отново ще се направи на мъж и ще вдигне поредна стена. Ние, останалите ще би трябвало да ги приемем - друго просто няма да бъде допустимо. 

Членството на Швеция и Финландия в НАТО е законен отговор на възродената имперска експанзия на Кремъл. Всяка прилежаща на агресора страна има право да се възползва от системата на групова сигурност, каквато през днешния ден на процедура съставлява НАТО. Ако на Орбан реализацията на това право не му харесва - всеки може да му уточни къде е вратата. Ако на " дребния Путин " не му харесва реализацията на съществени ползи на обединена Европа за прекъсване на агресора и за гарантиране на сигурността и развиването на страните сътрудници - да освободи Европейски Съюз и НАТО от наличието си.

Всъщност Орбан играе роля не просто на капризен местен автократ. Той играе роля на инструмент за реализация на великодържавния имперски интерес в Европа. Малкият и огромният Путин чакат изборите през ноември в Америка, където имат вяра, че завърналият се на власт Тръмп просто ще " разпусне " НАТО. Всеки има право да сънува мокри сънища. Но Европейски Съюз и НАТО не са кръчми, в които можеш да влезеш, да направиш скандал за какво пианото е поставено там, където на теб не ти харесва и да нареждаш на " пианиста " да свири твоите обичани мелодии. 

Ухажването на самозабравилия се Орбан би трябвало да спре. Всяка страна членка на двата клуба - НАТО и Европейски Съюз - има право да пази своите ползи и да ги съгласува с останалите. Никой няма право да изнудва останалите сътрудници и да проваля витално значими политики на групов интерес с цел да обслужва враждебни на Запада външни сили. Ние сме демократични, само че не трябва да бъдем ахмаци!

Коментарът е от профила на Огнян Минчев във фейсбук. Заглавието е на редакцията


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР