Малкият и средният бизнес у нас буквално ще е премазан

...
Малкият и средният бизнес у нас буквално ще е премазан
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Нова евросхема за по-скъпа енергия и деиндустриализация

Малкият и междинният бизнес у нас безусловно ще е премазан и ще се свие в идващите години с десетки проценти като дял от пазара.

 Стига ей, еврократи! Стига ей, лудаци! Това написа икономистът Кузман Илиев във Facebook. Ето и остатъка от неговия пост:

Вече е рисково. Хем във война с целия Изток, откъдето идва голямата част от силата за европейската стопанска система, хем всеки ден „ ново 20 “ като спънки пред енергетика и промишленост!

Сега: нова „ скица “ за доубиване на въглища, газ и петрол им роди главата - ще санкционират и излъчванията на метана! Квотни цели имат хората и надграждат Съюз на съветските социалистически републики, който ужким през днешния ден презират...

 Преди 15-ина години Европейска комисия сътвори скица за търговия с въглеродни излъчвания, с цел да убият въглищните централи, наричайки икономическото безчовечие „ стабилно ценобразуване “. Днес берем плодовете на този де факто „ налог “ - до 2 години поради цената на тези квоти въглищните ни централи ще са тотално нерентабилни. Обаче! Вижте графиката през зимата.

Буквално повече половината от ел. силата, която употребяваме през зимния сезон идва точно от въглища...

Това към този момент визира директно енергийната сигурност на страната ни - горделив член на Европейски Съюз! А за района да не приказваме. Мотането при създаване на нови нуклеарни мощности и диктатът на зелените в Австрия и Германия, които най-вероятно ще ни неодобряват и в Евратом - в допълнение натягат пружината.

Безумни хрумвания - всеки ден. Първо, единственият късмет да сменяем реалистично 50 на 100 от електроенергийния ни баланс - въглищата, - без да банкрутираме стопанска система и обичай, е газът. В Съединени американски щати той е 5 пъти по-евтин от в Европа - по тази причина колосите от химическата индустрия в Германия избягаха зад Океана. А немския мотор на Европа безусловно захърка. Европо, блуднице, трансформира се в придатък - освен това безпаричен! Деиндустриализирана, енергийно бедна и етнически и културно пробита като швейцарско сирене. Нещо повече: даже подготвена да понижава и аграрни площи с 10 на 100, продукцията даже с повече (как за какво - стабилно земеделие!): след това за какво е тази грамадна инфлация точно при храните. Но отговорен си е гостоприемникът, не паразитът...

Второ, поради идеология и скандални антибизнес „ еко-ESG критерии “ дребният и междинният бизнес у нас е безусловно ще е премазан и ще се свие в идващите години с десетки проценти като дял от пазара. Обречен на банкрут.

Парадоксално, само че послушни сътрудници на това закононарушение са и другояче доста „ бизнес “ настроените търговски вериги (на думи пробизнес, само че единствено когато им отърва!), които почтително натискат по веригата всичкото производител да съблюдава нереално скъпи и кретенски от икономическа позиция условия. Истински „ пазители на портата “ и статуквото - да не вземе да се появи нещо ново и предприемчиво на терена. А и цените да са концепция по-нормални за „ многочисленото “ население, което боде очите на арогантните псевдоелити. После нямало конкуренция - няма и да има...

Маските за крави, емитиращи метан, обаче са налице!

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР