Малкият и среден бизнес ще може да кандидатства за безвъзмездна

...
Малкият и среден бизнес ще може да кандидатства за безвъзмездна
Коментари Харесай

До 100 000 лева безвъзмездна помощ за малкия и среден бизнес при ново затваряне

Малкият и междинен бизнес ще може да кандидатства за безплатна финансова помощ, в случай че се стигне до ново цялостно затваряне поради COVID-19 пандемията. Предвижда се, при постигане до 4 стадий на цялостно затваряне, дребните и междинни компании да могат да аплайват за поддръжка в размер на 20% от междинните чисти доходи на предприятията за 2021 година. Таванът на помощта ще бъде до 100 000 лв..

Това уточни пред медии заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Димитър Данчев, оповестява пресцентърът на икономическото ведомство.
Национална агенция за приходите: Фирмите, получили безплатна помощ, подават доклад или връщат парите
Фирмите, получили безплатна финансов поддръжка в трета фаза на програмата на Национална агенция за приходите, би трябвало да подадат доклад за активността си, като крайн...
Прочети повече
„ Нашата огромна грижа в тази обстановка е обвързвана точно с тяхното оцеляване, тъй като те са 90% от стопанската система в страната “, показва Данчев.

По отношение на критериите за кандидатстване, той съобщи, че всички браншове от българската стопанска система, които ще бъдат затворени със заповед на министъра на опазването на здравето и дават отговор на критериите за микро, дребни и междинни предприятия, ще имат на практика достъп до тази мярка.

„ Нашата концепция е бизнесът да не бъде затварян без да са ясни обезщетителните ограничения, на които може да разчита. Затова упоритостта ни е този път ограниченията да са ясни, предвидими и съответни “, разясни той. Помощта по всяка възможност още веднъж ще бъде управлявана от Национална агенция за приходите.

Зам.-министър Данчев сподели още, че Министерството на стопанската система и промишлеността планува да инициира срещи с представилите на заинтригуваните сектори.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР