Малките прояви на добро могат да предизвикат вълна от положителни

...
Малките прояви на добро могат да предизвикат вълна от положителни
Коментари Харесай

А1 и служителите на компанията събраха близо 140 000 лева за благотворителни каузи през 2023 година

Малките прояви на положително могат да провокират вълна от позитивни промени, когато напъните бъдат обединени. Програмата на А1 за дарителство на работното място е измежду позитивните образци, за това по какъв начин благотворителността в поддръжка на разнородни обществено значими дела може да е израз на споделените полезности на хората и фирмите, от които са част.

Вече над две десетилетия програмата на А1 предизвиква и развива дарителството, като в същото време способства и със лични средства към общата цел за по-добро бъдеще. От основаването на програмата за дарителство на работното място през 2003 година до през днешния ден общата сума на даренията надвишава 800 000 лева

Дарителската самодейност се осъществя в партньорство с фондация BCause, която подсигурява ефикасното систематизиране на средствата. Благодарение на това, че тя е налична и транспарантна, улеснява хората в организацията бързо и комфортно да отделят определена сума от месечните си хонорари в поддръжка на дела, които са значими за тях и за обществото като цяло. 



Само за 2023 година, над 400 души от екипа на А1 са събрали сумата от 86 995 лева, а компанията е добавила още 50 000 лева, с което общата сума за интервала възлиза на рекордните за самодейността 136 955 лева С тези средства са подкрепени 11 дела на цивилен организации, разпределени по четири основни посоки: 61% за опазване на здравето и грижи за деца, 16% за обучение, 12% за уязвими възрастни и 11% за отбрана на природата и животните.

Въпреки че всички те са значими за обществото, три от тях се открояват на напред във времето. На първо място е „ Фонд за лекуване и рехабилитация на деца “ с 35% от общата сума, което се равнява на 30 127 лева На идващите две места се подреждат Фондация „ Нашите недоносени деца “ с 15% или 13 268 лева и стипендиантската стратегия „ Готови за триумф “ за сираци и полусираци с 13% или 11 226 лева

Рекордните средства, събрани от А1 и хората от компанията през 2023 година, както и възходящият с над 25% брой донори през последните две години са образец и ентусиазъм, че благотворителността на работното място има положително влияние както за обществото, по този начин и за гражданската интензивност на екипа. Дългогодишната стратегия на А1 получава самопризнание за приноса си, като в четири следващи години е отличена със „ златен “ знак „ Отговорна компания – виновни чиновници “ на премиите, проведени от bCause, БАУХ, БДВО и БАКСОС. 



Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР