Малките партии са ключ към разрешаване на политическата криза, обясни

...
Малките партии са ключ към разрешаване на политическата криза, обясни
Коментари Харесай

Политолог: Малките партии са ключ към разрешаване на политическата криза

Малките партии са ключ към разрешаване на политическата рецесия, изясни пред Александър Димитров, политолог от УНСС.

„ Те разреждат силата на огромните обединения. Носители са на колебливост в Народно събрание. Това разрешава по-лесно да споделят с останалите политически играчи, които към този момент са натрупали напрежение между тях. Надявам се да влязат, с цел да имаме държавно управление “.

Серията от бомбени закани може да окаже отрицателно въздействие върху изборната интензивност, счита политологът.
„ Не тъй като има действителна заплаха. Съществува избран брой гласоподаватели, които не желаят да гласоподават, само че се усещат длъжни да го създадат. Ако си намерят опрощение, не биха отишли. Бомбените закани ще са такова опрощение за част от българските гласоподаватели и ще повлияят в посока " надолу " на изборната интензивност, в случай че се запазят като наклонност “.

Връщането на хартиената бюлетина няма да се усети трагично по линия на изборната интензивност, уточни още Димитров.

Има потребност да излезем от тази политическа компресия, в която се намираме, регистрира той.

„ Дали ще има държавно управление зависи от вероятните ходове за договаряния. Ако висящите три партии, намиращи се покрай чертата, влязат, тогава се усилва неведнъж опцията за разговор и за разбърквания, а аз бих бил по-голям оптимист, че ще се сътвори държавно управление. Ако те не влязат, отиваме на разновидността първите две сили да се договорят. Те нямат чак толкоз огромни разлики по редица въпроси. ДБ-ПП към този момент не приказват толкоз блестящо за правосъдната промяна “, счита Димитров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР