Малките и средни предприятия, които успешно оцеляха след пандемията, трябваше

...
Малките и средни предприятия, които успешно оцеляха след пандемията, трябваше
Коментари Харесай

Тенденции за малкия и среден бизнес – хибридна мобилна работна сила, сигурност и 5G свързаност

Малките и междинни предприятия, които сполучливо оцеляха след пандемията, трябваше да внедрят бизнес модел на цифрови технологии, с цел да обслужват своите клиенти и да се свързват сполучливо със своите чиновници, като в същото време подсигуряват надеждна и сигурна мрежа, която да поддържа нужната технология. Трите трендове, които се появиха, са: хибридна мобилна работна мощ, мобилна сигурност и ролята на 5G в свързаността.

Хибридна мобилна работна сила

Преди пандемията това може да е звучало много утопично, само че в този момент тази наклонност наподобява изцяло вкоренена в бизнес практиката, най-малко в чужбина. По отношение на удовлетвореността на чиновниците, дребните и междинни предприятия, които оферират тази алтернатива, могат да привлекат повече гении. Това води до по-големи нововъведения, които са в основата на триумфа на бизнеса.

За да поддържат хибридния модел, предприятията би трябвало да проучат технологии и решения, които усъвършенстват предприемачеството, съдействието и сигурността. Те би трябвало да се съсредоточат върху вариантите за безжична съгласуваност, с цел да подсигуряват, че имат надеждни връзки и принадлежности за съдействие, които разрешават на чиновниците да работят дружно дейно, без значение къде се намират. Такъв благонадежден и наличен вид за българските предприятия е Soft1 Cloud ERP.

Мобилна сигурност

До 2020 година повече от 60% от дребните и междинни предприятия са претърпели някаква форма на хакерска атака, съгласно International Data Corporation (IDC). Хибридният работен модел може да предложи забележителна еластичност, само че в това време може да „ приветства “ онлайн офанзиви от всевъзможен тип. Разбирането на рисковете и партньорството с снабдители, които ще допринесат за инсталирането и действието на предпазена мобилна среда, е нужна първа стъпка.

МСП би трябвало да ползват политика на нулево доверие, с цел да се предпазят от евентуални закани. В същото време това значи, че те би трябвало да имат превантивна тактика за това по какъв начин могат да управляват хората, системите и услугите, които употребяват мрежите. Служителите би трябвало да бъдат подготвени за обвързваните опасности, като фишинг и злоумишлен програмен продукт.

Ролята на 5G

Според изследване на PwC, 72% от бизнес водачите възнамеряват нови вложения във виртуални принадлежности за съдействие, а 70% възнамеряват да усилят вложенията в ИТ инфраструктура, с цел да обезпечат виртуална съгласуваност. 5G пристигна в идеалния миг, с цел да отговори на потребностите на мобилно работно място. Благодарение на надеждната връзка, подвижността на предприятията към този момент е допустимо да действа безотказно.

Списъкът с вероятни 5G приложения е безконечен, като доста дребни и междинни предприятия желаят да подобрят своите интервенции за следене и ръководство на активи, ръководство на автопарка, сигурност на лидера или обвързвано съоръжение, наред с други приложения.

В бъдеще 5G ще предложи обилни изгоди за дребните и междинни предприятия, да вземем за пример посредством поддръжка на сериозни приложения, които изискват минимално закъснение и надеждност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР