Малките български волейболистки до 16 години са на крачка от

...
Малките български волейболистки до 16 години са на крачка от
Коментари Харесай

Малките волейболистки преминаха през Дания и продължават да мечтаят

Малките български волейболистки до 16 години са на крачка от полуфинал на първото европейски състезание по волейбол във възрастовата група, което се организира в София и Самоков.

В столичната зала " Христо Ботев " девойките водени от Стоян Гунчев реализираха наложителна победа против Дания с 3:0 (25-20, 26-24, 25-18) и и към този момент имат три триумфа в конкуренцията. Довечера българките ще играят против директния си противник Холандия за място във финалната четворка. Снощи " лалетата " отстъпиха на Италия с 0:3 (21-25, 22-25, 14-25).

Независимо от университетския резултат 3:0 мачът против Дания беше оспорван. Гостенките се съпротивляваха и даже имаха предимство във втория гейм. Те имаха няколко благоприятни условия за продобиване на частта, които бяха обезвредени с помощта на отличната игра на Александра Георгиева. Александра игра ослепително и осъществя 19 точки.

Италия и Беларус към този момент си осигуриха място на полуфиналите. Русия и Румъния в директен дуел ще обезпечат четвъртия участник в борбата за медалите. Съперник на България се чака да бъдат белорускините. Преди това е нужна победа против Холандия.

 Малките волейболистки смачкаха гъркините
Малките волейболистки смачкаха гъркините

Българките с късмет за орден на първото Европейско до 16 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР