Малки, но смъртоносни! От разпространители на болести през жилещи до

...
Малки, но смъртоносни! От разпространители на болести през жилещи до
Коментари Харесай

Малки, но смъртоносни! Най-опасните за хората насекоми в света

Малки, само че смъртоносни! От разпространители на заболявания през жилещи до ненаситни рояци - прочетете всичко за най-смъртоносните и рискови инсекти в света

Има доста кандидати за топ 10 на най-смъртоносните инсекти. Забравете за огромните бели акули и мечките гризли, насекомите в действителност са най-опасната група животни в света за хората. Това значително се дължи на умеенето им да придвижват и популяризират смъртоносни заболявания.

Много типове инсекти се хранят с кръв от гръбначни животни, което ги слага в отлична позиция да придвижват рискови бактерии, вируси и паразити от жертва на жертва, а постоянно и от животно на човек.

Този лист на смъртоносните инсекти включва такива преносители на заболявания, както и такива, които могат да убиват посредством токсични ужилвания и ухапвания и даже като унищожават реколтата ни.

Насекомите са забъркани в огромни исторически събития - от опустошителни епидемии до колониални експанзии, а тяхното влияние е повлияло на нашата лична човешка еволюция. Размерът в действителност може да бъде излъган.

Вижте нашата, с цел да научите повече за най-смъртоносните инсекти в света.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР